Därför The Debt Monster Kommer sluka You Up

Såg på totalt och inom förhållande till andra (vad vi kan kalla) "finansiella" ämnen skuld och vara i skuld innebär en viss gåta.

Även om ingen vanlig person skulle kunna förvänta sig (eller vill) förstå Merchant Banking, mäklarhuset eller hantering på valutamarknaderna, är skuld en anmärkningsvärt enkel sak som vi alla förstår.

Banking, mäklarverksamhet och handel är alla allmänt utanför förståelsen av "normala" människor (och troligen de senares intresse), men att hantera skulden är allt
Förvånande nog finns det inga komplicerade hemligheterna för att förstå skulder eller faktiskt i skuld. Heller tyvärr finns det några enkla lösningar heller.

Summan av kardemumman är att även om det finns många vägar genom vilka man kan söka hjälp för att hantera ett skuldsituation, är det bara du som faktiskt kan sortera allting ut när du är i en personlig skuldsättning scenario.

Skuld är också ett ondsint wee Beastie!

Det är inte skryt stridslystet upp till din dörr i fullt dagsljus, meddelar den närvaro vid toppen av sin röst till en och allt.

Nej, kryper den i ditt liv oanmälda helt genom denna glänt badrummet fönster mitt i natten.

Skulden den ökända tjuv om natten, och attacker dig när du minst anar det.

Inte heller tar det en dåraktig eller vårdslös person på en galen utgifterna omåttlig att skapa ett läge av att vara i skuld.

Allt du behöver göra är att spendera en penny mer än du för in konsekvent över ett lång tidsperiod och det du är!

Nu, bortsett från att det finns hundratals faktorer att tänka på när man hanterar en individuell skuldproblem i den verkliga världen, i teorin, att få ut av skulden och vistas ute är faktiskt relativt okomplicerade.

Allt handlar om försöka vända trenden eller de åtgärder som har dig i skuldsituationen i första hand, genom att spendera mindre pengar än vad du gör på ett konsekvent och långsiktigt dagligen.

Det är allt.

Kärnpunkten är att det inte finns andra sätt att undvika att hamna i, eller vara i skuld.

Tjäna två, spendera en, du är i klöver.

Tjäna en, spendera två, du djupa i smutsen.

Låter lätt, rätt?

Jo, uppenbarligen men just eftersom det låter lätt gör inte så!

Och skälet att det är hårt, hårt, hårt för att faktiskt undvika att bli i skuld är helt enkelt så att vi är människor som lever i den värld vi lever i.

En allt dyrare värld av otyglad konsumtion, en mindre vårdande värld av ständigt ökade kapital förväntningar. Allting kostar mer varje dag och vi inte alltid har tillräckligt pengar tillgängliga vid rätt tidpunkt att köpa vad vi behöver.

Lägg till att omständigheten att moderna människan (eller kvinna) någonsin mer otålig - Jag vill det och jag vill ha det NU - och mindre kunna skilja mellan vill och behöver, och du har alla ingredienser för de mest potentiellt förödande skuld tid bomb att mänskligheten någonsin har skådat.

Den kan kräva otrolig långsiktigt viljestyrka och själv förnekande undvika skulden monster och vem bland oss kan verkligen säga att vi är verkliga herrar över vår eget öde i detta avseende?

No comments:

Post a Comment