Förstå Obligationer

För att bättre kunna analysera finansiella marknader för att investera i tillgångar är det viktigt att känna till obligationer. När folk talar i allmänhet om handel och investeringar, är det första som kommer att tänka kommer att aktiemarknaden. Till exempel har Dow Jones Industrial Average stigande och fallande, eller ett företags aktier går upp och ner alltid får människor glada. När man frågar människor om obligationer, kommer de flesta vet mycket lite om dem. Detta trots det faktum att oblig
Är vi påverkas av vad som händer på obligationsmarknaden som vi påverkas av aktiemarknaden? Ja, vi är säkra. Om det inte är så tydligt i det förflutna, påverkan av obligationsmarknaden på vårt liv är tydliga för alla att se den betydelsefulla händelser under de senaste veckorna. En nära kollaps för AIG, den massiva konkurs av Lehman Brothers och US $ 700.000.000.000 räddningspaketet för finanssektorn orsakas av omvälvningar i räntemarknaden, som är obligationsmarknaden. Så om du tror att obligationerna inte kommer att påverka dig att tänka om. Eftersom temat på obligationer är mycket omfattande och komplext, till denna artikel kommer jag att koncentrera mig på de viktigaste kännetecknen för obligationer och tala om statsobligationer, obligationer och bolånebaserade värdepapper från den amerikanska marknaden eftersom amerikanska marknaden obligationer är de mest inflytelserika för den globala ekonomin för närvarande, även om de band från Europa och Asien är ikapp.

Det viktigaste sättet obligationer påverkar ekonomin är att de höjer en enorm summa pengar för regeringar och företag. Först när pengar tas upp som regeringar kan spendera att bygga infrastruktur som vägar och skolor och företag har möjlighet att producera sina varor och tjänster. Baseras på uppgifter från Securities Industry och finansiella Markets Association, de utestående obligationsmarknaden skuld i USA som i Q3 av 2007 värderas till 29 biljoner dollar, varav statsobligationer för den amerikanska regeringen är värderad till 4,4 biljoner företagsobligationer är 5.700 miljarder och den nuvarande rampljuset i nyheterna, är hypotek värdepapper den största på 7 biljoner euro. Dessa obligationer är de tre typerna av obligationer på den amerikanska marknaden i form av marknadsvärdet.

En obligation, ett enkelt språk, är ett räntebärande dokument som säljs av ett statligt organ eller ett företag för att samla in pengar. Obligationer är som lån som köparen av obligationen lånar ut pengar till obligationsmarknaden säljaren, som är låntagaren. Obligationen säljaren kommer att betala tillbaka pengarna till köparen på en viss förfallodag. Den dagen kommer obligationen säljaren återbetala det nominella värdet av obligationen som vanligtvis är $ 1000. Obligationen köparen får betala ett lägre belopp än eller större än det nominella beloppet för att köpa obligationer, vanligen inte mer än 10% av det nominella värdet. Därför kan de typiska band priserna till exempel $ 995 för under nominellt värde eller $ 1.005 till över pari, även om priserna ofta anges som ett procenttal som kallas obligationens avkastning, som är representativt för den räntesats som influtit till bond köparen . Förfallodagen av obligationen kan sträcka sig från en dag till 30 år. För amerikanska obligationer finns det olika namn används för att hänvisa till obligationer med varierande löptider men i allmänhet är de fortfarande kallas obligationer. Till exempel räkningar är värdepapper med löptid på 12 månader eller mindre anteckningar har löptid på 1 till 12 år och obligationer tekniskt hänvisar till papper som har löptider från 12 år eller mer. En annan viktig egenskap hos en obligation kupongräntan, som är angivet räntebetalning som mottas av band köparen. Kupongen är vanligtvis betalas varje halvår och det har uppgetts vara en procentsats av det nominella värdet på obligationen. Till exempel, för en kupong på 6% av nominellt värde $ 1000, kommer banden köparen att få $ 60 per år, eller $ 30 efter 6 månader.

Den vanligaste kända band är amerikanska statsobligationer som obligationer utgivna av den amerikanska regeringen att uppfylla deras finansiering krav. Dessa obligationer backas upp av en fullständig tro och krediter från den amerikanska regeringen och anses vara riskfritt. Det amerikanska finansdepartementet marknaden är de mest aktiva och likvida marknaden i världen. Att köpa US treasury är som att sätta pengar på fasta insättning med en bank som den amerikanska regeringen, som är ännu säkrare än normal bank fast inlåning.

En annan viktig typ av obligationer är obligationer som emitterats av företag för att uppfylla sina långsiktiga finansieringsbehov som ett alternativ till lån från banken eller utgivande av nya aktier. Detta beror på att låna mycket stora summor pengar från banker kanske inte möjligt eller vara mycket kostsamt och utgivande av nya aktier kan försvaga värdet av befintliga aktier. Eftersom köparna av företagsobligationer anses bolagets fordringsägare, i händelse av konkurs, obligationsinnehavare har prioriterat att få sina pengar tillbaka över aktieägare i bolaget.

Mortgage tillbaka säkerheter, som är ett hett ämne i nyheter idag, som namnet antyder, är värdepapper bestå av en pool av villaägarnas inteckning som är förpackad och säljas till investerare som är obligationens köpare. De är avsedda att samla in pengar för att ge lån till människor till eget hus. Mortgage tillbaka värdepapperen märkbara skillnader från konventionella obligationer som amerikanska statsobligationer eller företagsobligationer. När en obligation köpare köper en panträtt i säkerhet, han eller hon kommer att få inkomster från återbetalningar av lån på husägare. Till exempel, när du köper ett hus, återgälda dig lånet ett belopp per månad som omfattar principen återbetalning och ränta. Dessa pengar betalas ut kommer att bidra till avkastningen fått genom inteckning tillbaka värdepapper investerare.

Denna artikel har gett en kort introduktion på obligationer som är ett ämne som täcker ett mycket brett sortiment. Det gäller särskilt när det gäller hypotekslån med bakomliggande tillgångar och för att riktigt förstå varför de påverkar de problem vi ser nu är faktiskt mycket komplex. Med en bättre förståelse för grunderna i obligationer från denna artikel, läsaren uppmuntras att göra ytterligare forskning och studier för att förstå denna fråga mer ingående.

No comments:

Post a Comment