Internationella Basel II Träning - Fler Viktig Nu än någonsin

Finansiella institutioner i hela världen har genomfört Basel II-ram för mätning av kapitalkrav i ett försök att skydda kunder, anställda och organisationerna som helhet. Utfärdande i juni 2004 är Basel II andra bevilja komma från Baselkommittén för banktillsyn som anger huvuddragen lämpliga kapitaltäckningskraven banker bör följa för att förhindra bankkrasch. Som ett resultat av den nuvarande tumultartade gånger i Financial Services, har denna ram blivit viktigare än någonsin att skydda banker o
Dock regelverket riktlinjer och följs tillsyn är bara första steget. För centralbankssystemet och andra tillsynsmyndigheter att uppnå sina mål av stabilitet och sundhet i finanssystemet måste de genomföra starka kontroller med verkliga konsekvenserna bundna till bristande efterlevnad. Viktigast av de lagar och förordningar som reglerar områden som etik och efterlevnad är inte värda papperet de är tryckta på utan standardiserade certifieringar och rollbaserad utbildning.

Vad är kapitaltäckningslagen?

Kapitaltäckning är kvoten av bankens kapital till dess tillgångar. Detta relationstal används för att mäta mängden risken bankens ansikten. I grund och botten om banken lånar inte ut mer än den har på sig på eller i reserven. Pelare En av Basel II-adresser kapitalkrav. För att en bank att avgöra hur mycket kapital den bör hålla i reserv, skall banken beräkna sin kreditrisk. Beroende på storlek banken, är kreditrisken mäts i ett av tre sätt:

o standardmetoden - används för att beräkna riskvägda tillgångar (RWA). Denna metod används externa ratinginstitut (ratinginstitut) som använder sina egna godkända kreditbetyg system för beräkningen.

o Stiftelsen för intern riskklassificering - innebär en banks skapandet av en inre rating system. Detta system åtgärder Sannolikhet att Default (PD), Exponering vid Default (EAD) och förlust vid fallissemang (LGD). I denna strategi PD mäts internt och LGB och EAD tillhandahålls av en tillsynsmyndighet.

o Avancerad intern riskklassificering - omfattar en banks inrättandet av en intern riskklassificering system. Detta system åtgärder Sannolikhet att Default (PD), Exponering vid Default (EAD) och förlust vid fallissemang (LGD). På detta sätt alla tre mäts internt.

Alla tre metoder åtgärd kapital åtalspunkter beträffande riskvägda tillgångar. Veta kreditrisken banken ansikten utöver dess operativa och marknadsrisk kan hjälpa banken fastställa beloppet av aktiekapitalet det behöver för tillräcklighet.

Det är viktigt för lånepolitik och förfaranden banken att vara i linje med kapitaltäckningskraven att den har som anges att förhindra förlust och bekämpa risk. Det finns inget absolut sätt att säkerställa att en bank inte kommer att misslyckas, eller lider förlust, men det finns åtgärder som bör vidtas för att förhindra att dessa händelser inträffar, och lämpliga kapitalkrav är ett av dem.

Andra än Basel II, vissa banker använda en mätmetod för risk kallas stresstester. Stresstest är processen bankens beräkna kapitaltäckningen använder statistiskt osannolikt men möjligt ytterligheter. Använda en stresstest måste bankerna fråga sig om saker fortsätter att bli värre kan banken överleva? Stresstest kan användas som både ett alternativ till Basel II metoder eller som ett komplement.

Effekterna av den globala bankkrisen

Kärnan i den globala bankkrisen är bristen på kapitaltäckning. Eftersom så många finansinstitut delta i internationell bankförbindelser, en litet problem med kapital vid en bank kan förvandlas till ett större problem för globala banker det gör affärer med. Syftet med kapital reserv är för banken att ha en viss mängd pengar i kö för att kompensera. Denna förlust kan uppstå genom ett kund inte återbetala en lån. Förlusten av bankernas kapital hade kunnat förebyggas med genomförandet av Basel II, som förbereder för banker att hantera en potentiell eller verklig kapitalförlust.

Exempelvis hade ett bank i Storbritannien att stoppa utlåning till kunder när det inte kan hålla sin krävs kapitalreserver. När en händelse som denna inträffar, lägger den bara till stress på bankens reserver. Genom att inte låna pengar banken är inte heller tjäna intresse och därför måste tillgripa andra metoder i syfte att tjäna pengar för att upprätthålla reserver och börja utlåning igen. Detta mönster är vanligt på banker över hela världen och negativt effekter världsekonomin som helhet.

Varför Basel II utbildning?

Basel II utbildning är avgörande för all personal, så att de förstår och uppskattar utlåning och finansiella ramar att banken har inrättats skydda sig, dess anställda och kunder från kreditrisk och ekonomiska förluster. Den nuvarande ekonomiska krisen har lagt alla finansiella institut anställda på risk, vilket gör det ännu mer värdefullt för dem att förstå grunden för bankens beslutsfattande, och kunna vara i linje med riktlinjer och rutiner i alla lägen.

Med detta mål i åtanke, har många banker vänt för att förbättra dessa standarder kapitalkrav och har börjat genomföra delar av Basel II i deras beslutsfattande stiftelse. Adekvat utbildning i Basel II riktlinjer och rutiner, samt en övergripande Basel II metod ger bankpersonal förtroende veta att banken tar en aktiv roll för att skydda sig i den aktuella finansiella marknaden och för de kommande åren.

Sista ord

Det aktuella läget för det globala ekonomiska klimatet har lagt banker på svaromålet i förhållande till utlåning och kreditrisk. Många internationella banker har skyddat sig före och under den här krisen genom att genomföra Basel II preventiva åtgärder. Men för varje bank som har genomfört Basel II åtgärder, det finns fortfarande ett antal globala banker söker efter sätt att förebygga framtida skador. Att förhindra förlust uppstår måste bankerna utbilda de anställda om de riktlinjer och förfaranden som har inrättats genom Basel II. Utbildningen kommer inte bara utbildar personal för hur banken skyddar själv i denna tid av finansiell oro, men också ge dem förtroende att banken vidtar åtgärder för att falla i linje med internationella normer för att förhindra bank förlust, Basel II.

No comments:

Post a Comment