Inteckningar visade verkliga kostnader - Försäkringar

När du köper ett hem det finns ett antal olika typer av försäkringar du kan behöva ta ut.

Mortgage Payment Protection Insurance (MPPI) är ett av dem. Dess syfte är att säkerställa att amorteringar kommer att uppfyllas i händelserna av arbetslöshet, sjukdom eller olyckor.

Trots att detta kan ge köparen sinnesfrid, om du vill ta ut denna typ av försäkring är ett personligt beslut.

Till exempel, om du har bra olycksfall eller sjukdom skydd via din arbetsgivare, eller om företaget du arbeta
Om du har tillgång till besparingar, exempelvis upp på tre gånger din månadslön, kan du använda dessa istället tills du hittar ett annat arbete.

En annan typ av försäkring långivare ofta rekommenderas är liv omfattar, som betalar av inteckningen i händelse av en låntagare död. Fram till nyligen har de flesta långivarna liv obligatorisk försäkring. Idag, många gör det inte.

Men för de flesta familjer, särskilt med yngre barn, gör det fortfarande klokt att överväga denna typ av täckning, eftersom det innebär att lånet kommer att betalas ut om en av de viktigaste familjeförsörjare dör.

En typ på försäkringsskyddet att långivarna kommer att insistera på är byggnader försäkring, i händelse av katastrofer som bränder, översvämningar och så vidare.

Ur försäkringsgivarens synpunkt är detta i huvudsak för att skydda sina investeringar, tills lånet är helt betalat sig hemmet fortfarande är tekniskt deras.

Utan det garanterar också att om någonting händer ditt hem, kan den repareras eller byggas om och ni kan fortsätta leva i den.

Hursomhelst, antalet en regel när det gäller lån är att inte automatiskt ta ut långivares egen försäkring.

"Tied i försäkring - om MPPI är hushåll eller till och med livet täcka - ofta dyrare när det tas ut genom en långivare och hittas vanligtvis mer billigt av en oberoende leverantör.

No comments:

Post a Comment