Stöd till offentliga ekonomiska förvaltningen

Enligt DAC, det finns vissa roller som ett generellt budgetstöd bör spela. De är som förklaras och beskrivs här enligt följande:

. Det allmänna stödet för budget bör lyfta på partnerländernas äganderätten. Givarna som tillhandahåller de medel och resurser till de behövande landet bör också stödja unionens utvecklingspolitik. Därför bör sådant stöd vara en del av ett starkt politiskt engagemang.

. Budgetstöd bör bidra till bättre prestanda och ansvarighet i den offentliga finansiella förval
. Stödet till budget ska minska kostnaderna transaktionen, i synnerhet de extra kostnader t.ex. kostnader genom flera och stora PFM utvärderingar. En sätt att minska dessa kostnader är att styra budgeten stöd genom nationella förfaranden.

. De flyktiga natur resursfördelningen bör minskas och budgeten stöd bör ges på ett sätt att förbättra sin förutsägbarhet. Beloppet för stöd krävs tidpunkten för dess tilldelning och öppna villkor för dess fördelning anmärkningsvärda punkter som bör räknas på när man planerar budgeten. Men, tidigare fall visar att de verkliga tidpunkten och storleken på budgeten försäkringar och utbetalningar är oförenliga. Givarna bör försöka stanna konsekvent från deras sida att undanröja orsakerna till instabilitet.

Dessa var de olika rollerna för den allmänna stöd till budget som leder till utnyttjande av ekonomiskt stöd i rätt riktning av allmänt budgetstöd.

No comments:

Post a Comment