Kreditkort Förordningar - förändras över tiden

Konsumenterna har nu fastnat i ett kreditkort skuldfälla väntar ivrigt på ändringar i regelverket ursprungligen att träda i kraft i juli 2010. Alla skyltar är bra att dessa förändringar kommer att ske mycket tidigare.

Med detta i åtanke det är intressant att se tillbaka på regleringar som gjorde och fanns inte i början av kreditkortsföretagen.

Till exempel, fram till mitten av 70-talet fanns det nästan inga regler än de som ålagts medlemmar av branschen själv.

Banker ivriga att kontante
Vissa av dessa konsumenterna inkomster tjänar vuxna, men några inte. I själva verket var det inte ovanligt under sent 1960-talet för högskolestudenter bor hemifrån för att hitta ett skinande nytt kreditkort i sina brevlådor - bara tigger att användas.

Denna praxis förbjöds när den amerikanska kongressen började reglera branschen kreditkort i 70-talet. Intressant, medan kortutgivare är just nu trappa igen utfärdar kredit rapporter är att de fortfarande värva nya kortet medlemmar på universitetsområden.

Eftersom köpmän ersätta kreditkortsföretagen för användningen av korten ville vissa köpmän att minska påverkan på sina vinster antingen ålägga ett tilläggsavgift på kunder för användning av kreditkort, eller höjer priserna övergripande och ge ett kassarabatt till dem som använde inte dem. Det kreditkort emittenter sa nej.

Konsumentgrupper stämd och kortutgivarna relented. Men då konsumenterna bad kongressen att öka i, vilket det gjorde. 1968 års Sanning i Utlåningen lagen (Tila) ändrades 1974 för att förbjuda kund tillägg, men tillåta kontanter rabatter. Förbudet upphörde att gälla 1984 och har inte behållits.

Samtidigt tills 1996 fanns lagar som utjämnat räntebeloppet och avgifter som kreditkort kunde laddning. Då, i fall rätt Smiley mot Citibank, den amerikanska högsta domstolen lyft dessa begränsningar. Därför sent påföljder som en gång var $ 5 - $ 15 har blivit $ 29 - $ 39 och ännu högre. Det är också därför du kanske ser en räntesats hovering på 30% om du sena med en kreditkortsbetalning.

Annan praktiken att hjälpte konsumenterna blir begravda i skuld var låga lägsta betalningen krav. Många kortutgivarna krävs sådan ett låga lägsta att konsumenterna inte fäster månatliga intresse - orsakar deras saldon öka ännu utan nya inköp läggas. Riktlinjer som framhålls i 2003 nu kräver bankerna att begära en månatlig betalning som täcker den nuvarande månads ränta plus minst 1% av de viktigaste grund.

No comments:

Post a Comment