Varför kongressen Behöver Godkänna en Banking Plan vettigt

Den senaste tidens nederlag "bailout" plan av representanthuset är kortsiktiga, och kan visa sig skadlig. Som svar på feedback från sina väljare, besegrade House republikaner ett förslag om att skulle göra det möjligt att överföra fläckas inteckningar från finansinstitut för att en statlig myndighet som skulle administrera dessa oroliga hypotekslån.

Berörda medborgare anges ett antal skäl för sitt missnöje för räkningen, bland dem:

o Lagförslaget ses som ett belöning för företag som bedriv
o Lagförslaget skulle ge chefer i bolag som gjort dåliga beslut för att samla in stora löner och bonusar för deras svaga prestationer

o Den lagstiftning skulle komma på skattebetalarnas bekostnad, och skulle tvinga medborgarna subventionera metoder som de varken tolererat eller dragit nytta av

o Skicka denna lagstiftning ger inga garantier för att den underliggande ekonomin kommer att återhämta

Ett antal dessa punkter giltigt, men allmänt punkt de till ett önskan att tilldela skuld eller fel för innevarande ekonomiska situationen landet och inte adress frågan om hur att återupprätta förtroendet för vårt banksystemet. Av detta skäl anser jag att kongressen bör fokusera på två separata räkningar till itu krisen.

Den första lagförslaget bör försöka korrigera problemen står inför likviditetskris. Denna lagstiftning måste antas snabbt för att förhindra en förtroendekris som vi bevittnat på måndag 29 September 2008. Den bör ge bistånd till inteckningar som hade blivit dålig och bör också ge lättnad för enskilda husägare. Ett utlåning fond bör inrättas som skulle tillåta husägare att refinansiera ballong lån med rimliga fast ränta, husägare vars hus står inför utestängningseffekter att få lån till mer rimliga priser, och slutligen ge en effektiv auktion stil bearbetning av bostäder som redan avskärmning, och returnera vidare till en statlig myndighet. Denna byrå bör bemyndigas att återförsälja dessa inteckningar, när livskraftigt, till räntor som producerar en långsiktig vinst för organet.

Dessa medel skall sedan återlämnas till skattebetalarnas eftersom inteckningar säljs av vid en vinst. Ny hypoteksfinansiering praxis bör inkallade till den lagstiftning som skulle kräva licensiering av hypotekslåneinstituten i mycket samma sätt som licensiering krävs för fastighetsmäklare, CPA, Certified Financial Planners etc. Effektiv licensiering av hypotekslåneinstituten tillsammans med strängare utlåning regler skulle förhindra slags missbruk som tillåtas någon att bli en "utlåningsföretagets."

Den andra lag som kongressen borde överväga kan göras på ett mer reflekterande sätt. Denna lagstiftning bör överväga hur man kan begränsa överdriven ersättning till ledande befattningshavare för företag som var delaktiga i de "bailout". Likaså bör lagstiftning adress missbruk som kan visas ha begåtts och lämpliga böter och straffavgifter vidtas till företag som bidragit till missbruk. Det tredje där befattningshavare vid oegentliga företag bidragit eller gagnats av missbruk bör de står inför möjligheten av böter, påföljder och fängelse-tid för övergreppen. Slutligen bör ett separat organ, liknande den Financial Accounting Standards Board (FASB) konstateras att skall ha i uppdrag att utveckla bästa praxis riktlinjerna och överblick inteckning industrin.

Genom att skilja ut lagstiftningen i två separata delar, kan kongressen ger snabb hjälp till kreditmarknaderna, ge stöd för skattebetalarna, och lagstifta vid ett senare datum som kommer att behandla skattebetalarna oro ansvar, reglering och styrning.

No comments:

Post a Comment