Banker och pengar

Grundläggande funktioner för Banking

Grundläggande funktioner bank är:

Insamlingen av medel från allmänheten.

Skyddet av dessa medel.

Överföringen av dessa medel från en person till en annan utan att de lämnar banken (detta görs genom kontroller eller automatisk överföring via banksystemet, eller via Internet etc.)

Utlåning av dessa pengar till andra parter för ett retur eller belöning kallas intresse.

Lån som en bank är baserade på mängden medel som innehas av banken som h
Lånen är, naturligtvis, fattas med vederbörlig säkerhet på plats om det är standard. Intresset fick delas mellan banken (det vill säga sina intäkter för förvaltningen av dessa fonder) och den verkliga ägaren. (Det verkliga ägarens lön är en del av räntan som betalas till honom för att inte använda sina pengar.)

En bank är därför en institution som erbjudanden i pengar, samt ge andra finansiella tjänster. De accepterar insättningar av pengar från kunder och de gör lån av dessa medel för att generera vinst. Denna vinst utgörs av skillnaden mellan de räntor som de får från låntagarna och det intresse som de betalar till kunder som äger fonderna.

Bankerna är avgörande för ett lands ekonomi och världsekonomin. Funktionen för bankerna är att förvalta de medel som ges till deras vård och använda den för att göra ett vinstsyfte.

Vad händer egentligen?

När dina pengar är deponeras hos banken, är det över i en stor pool, tillsammans med alla andras, och det är från denna pool att pengarna lånas ut att generera inkomster genom ränta. Om du skriver ut en check eller göra ett uttag, är det belopp som dras av från saldot på ditt konto stående med din bank. Om du lämnar ditt medel finns och att banken kan låna ut dem, då del ränta som tillhör dig krediteras till ditt konto från din bank.

Banker, i själva verket skapar pengar genom att lån till andra parter. Den summa pengar kan bankerna låna ut styrs av Federal Reserve Bank. Denna kontroll sker i form av att kräva att bankerna att hålla en andel av sina medel i reserv och att lämna ut endast saldot.

Hur gör Banker tjäna pengar?

Banker tjäna pengar genom att låna ut pengar mot ränta och genom att debitera dig för tjänster som tillhandahålls. När de lånar ut pengarna de har att balansera sina mål skapar så mycket intäkter som möjligt för sig själva, sin skyldighet att spela det säkert och upprätthålla säkerheten för de pengarna. De måste också upprätthålla en god likviditet i fall du och övriga kunder vill göra kontantuttag.

Likviditet och lönsamhet är ibland motsatta positioner - man kan i allmänhet inte ha båda samtidigt. Om du har möjlighet att låna pengar för lång tid då många intresse kan tjänas in. Men banken inte kan låna ut så mycket av de pengarna att de hindrar sina kunder från att få tillgång till deras kassa när de vill det.

Bankerna drivs därför den som ett företag för i själva verket, det är vad de är - ett företag. Ditt företags produkt kan vara en del av utrustning eller maskiner eller kläder eller mat. Bankens produkt är kontanter eller pengar. De säljer dessa pengar i form av lån och andra finansiella produkter typ. De gör sina pengar på ränta och avgifter de tar ut på dessa lån, och de betalar andra för de pengarna. Dessa andra är deras kunder.

Nyckeln är, banker måste få mer ränteintäkter som kommer från lån ut, än kostnaden för ränta betalar de måste betala ut (till kunder för att låta sina medel skall placeras hos dem).

Den andra stora inkomstposter som genereras av banker och de avgifter de tar ut. Den gamla dagar när endast en mycket liten del av bankens intäkter kom från uttagna avgifterna har länge borta.

Idag, bank avgifter utgör en avsevärd huvuddelen av bankens resultat och de tar betalt för varje tjänst, om det är för en elektronisk transaktion, eller hedra ett tillbakadragande från en uttagsautomat, eller möjliggör en överföring via Internet banksystem. Bankens arvode lägga till upp till flera miljoner euro i inkomster banken utan en ständig källa till försämringen och irritation till kunderna.

En annan stor inkomstkälla för banken är avkastningen från investeringar och värdepapper. Här bankerna ta del av de medel som finns och köpa andra produkter, såsom en aktier eller eget kapital i företag. Denna i sin tur genererar vinster som tas emot av banken genom utdelning etc.ank anteckningar kommer snart att bli föråldrade. När detta händer kommer den förändring av pengar har en betydande inverkan på vårt samhälle.

No comments:

Post a Comment