Kanadensiska banker - "Big Five banker"

Den "Big Five kanadensiska banker" syftar på att de fem banker i Kanada. Dessa banker är Royal Bank of Canada, Toronto, Dominion Bank, Scotiabank, kanadensisk Imperial Bank of Commerce, och Bank of Montreal. De stora fem kanadensisk banker dominerar den kanadensiska finansiella marknaderna har en sammanlagd marknadsandel på över 90%. Dessa banker i realiteten internationella banker med marknadsandel i USA, Västindien, Latinamerika och Asien. De har tusentals anställda över hela Kanada och i värl
RBC Financial Group eller helt enkelt Royal Bank of Canada är den största kanadensiska banken med huvudkontor i Toronto, Ontario. Banken grundades 1864, i Halifax, Nova Scotia. Royal Bank har över 70.000 anställda över hela världen med kontor i över 30 länder och säljer 21% av alla kanadensiska bankomater. Royal Bank stamaktier är noterade på Torontobörsen, Swiss Elektronisk Stock Exchange och New York Stock Exchange.

Toronto-Dominion banken (TD bankkoncerner koncernen) är den andra stora kanadensiska bank med huvudkontor i Toronto, Ontario. Banken grundades 1855 i Toronto. TD banken har över 58.000 anställda, betjänar 14 miljoner kunder världen över. TD bankkoncerner gruppen gemensamma aktier är noterade på Torontobörsen i New York-börsen och Tokyobörsen.

Scotiabank tidigare känt som The Bank of Nova Scotia är Kanadas bank kraftigast internationella närvaro. Banken grundades 1832 i Halifax, Nova Scotia. Scotiabank har verksamhet i över 40 länder, främst i Karibien, Central-och Latin Amerika, Mexico och Asien. Scotiabank har mer än 12 miljoner kunder som erbjuder personliga, affärs-och investment banking-tjänster. Banken har 57.000 anställda världen. Scotiabank stamaktier handlas på både Toronto och New York Stock Exchanges.

Bank of Montreal som saluförs som BMO finanskoncern är Kanada äldsta bank etablerad i 1817 i Montreal, Quebec. Banken har 35.000 anställda och erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster till sina kunder i Kanada och USA. BMO är noterat på Toronto Stock Exchange och New York Stock Exchange.

CIBC (Canadian Imperial Bank of Commerce) grundades 1.867 i Toronto, Ontario. Banken har sitt huvudkontor i Toronto, och har över 37.000 medarbetare världen över, erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster till över 11 miljoner kunder. CIBC är den minsta av "Big Five" kanadensisk bankerna. CIBC är noterat på Toronto och New York Stock Exchanges.

Den kanadensiska banksystemet är väl etablerad och utvecklas och kanadensiska bankerna är en av de viktigaste pelarna i den kanadensiska ekonomin och samhället. Kanadensiska finansinstitut upprätthålla ett nätverk av över 7500 bankkontor och över 17.000 bankomater. Den översta fem kanadensiska bankerna är alla medlemmar i den kanadensiska Bankiren Association och Kanada Deposit Insurance Corporation.

No comments:

Post a Comment