Hur mycket pengar det är du värd?

I tider som vi lever i idag, pengar frågor är en stor sak. Ekonomin sjunker och bra jobb är mycket svårare att göra än de tidigare var. Med så mycket oro om pengar och ekonomi, är detta en viktig tid för att veta hur mycket du är värd.

Så vad du du kan göra för att avgöra hur mycket du är värda? Först, om du inte redan har papperet uppgifter om alla dina skulder och inkomster och tillgångar, måste du ta dig tid att samla in dessa punkter. Det finns en grundläggande formel som hjälper dig att:<

Substansvärde = finansiella tillgångar - finansiella skulder

När man lär sig denna formel, allt du behöver att göra är att ansluta siffrorna och ni kommer att få din nettoförmögenhet.

Det första steget är dock att lära sig hur man beräknar dessa nummer korrekt. Många gör misstag i sina tillgångar och att de inte har rätt objektivitet att bestämma vad som är vad. Här är några saker att tänka på när räkna dina tillgångar:

Hur mycket pengar du har till hands? Lägg upp allt, detta kommer att omfatta kontroll konton sparkonton och ja, det spargris på hörnet.

Har du marknadsnoterade värdepapper? Denna kommer att innehålla aktier och obligationer, möjlighet sand mer. Kolla att ta reda på sina aktuella värden när du lägger upp dina tillgångar.

Har du ett företag? Är du en partner eller delvis äger i ett företag eller företag? Om så är fallet, då beräkna detta i din tillgångar och.

Har du fonder? Du måste kontrollera det ekonomiska sidor att ta reda på deras nuvarande värt att lägga in dina tillgångar.

Har du fast egendom? Hur mycket? Vilka är det värt? Kontrollera med aktuellt marknadsvärde, och inte förlita sig på gamla föråldrade bedömningar.

Har du en kontant-värde livförsäkring? Se hur mycket din livförsäkring är värt och lägga detta till din tillgångar beräkningar. Glöm inte att subtrahera alla lån som har tagits ut på politiken.

Har du en pensionsfond? Om du har IRAS, 401Ks och liknande fonder, faktor värdet av dessa i såväl.

Titta i ditt hem. Har du samlarföremål eller antikviteter med större värde? Du behöver en bedömning på dessa för att kunna faktor i sitt värde.

Nu bör du kunna få ett skäligt belopp på vad dina finansiella tillgångar. Nu är det dags att titta på din skulder. Den gyllene regeln säger att din skuld ska vara mindre än 20% av din äga hem betala. Alltför många människor bryta denna 20% regeln men att ta reda på var du står, måste du faktor alla dina skulder. Gör en lista över alla dina utestående räkningar, lån auto, studielån, bostadslån, liv lån försäkring, inkomster och verkliga skatter egendom, andra skatter, skatter på återlösningskonton, barn stöd och underhåll och övriga skulder.

Nu minns den ekvationen?

Substansvärde = finansiella tillgångar - finansiella skulder

Koppla in siffrorna och göra matte och du kommer få reda på din nuvarande nettoförmögenhet.

Alla dessa tips kan hjälpa dig avgöra din nettoförmögenhet. Vilket gör resultaten berätta om din finansiella frågor? Är du där du vill vara? Finns det finns utrymme för förbättringar? Finns det några områden som du skulle vilja ändra på? Gör det till ditt mål nu att göra dessa förändringar.

No comments:

Post a Comment