Hur du skyddar dig mot identitetsstölder - Part One

Identitetsstöld har blivit en epidemi i detta land. Detta brott begås till miljontals amerikaner varje år. Tyvärr, till skillnad från förr, där du betrodda alla inklusive dina grannar, idag kan man aldrig vara nog försiktig. Att vara alltför trovärdig av andra människor ger dig offer till att ha din identitet stulen.

Du hör om identitetsstöld hela tiden, men vad är det egentligen? Enligt Federal Trade Commission identitetsstölder är närsomhelst någon använder din personliga identitetsuppgifte
Så, på ett enkelt sätt, de låtsas att de är du, använder din information, och kör upp enorma skulder, oftast skuld kreditkort, hela tiden låtsas vara du.

Federal Trade Commission rapporterade att i januari 2007 fanns det nästan 250 tusen klagomål för identitetsstöld, vilka var upp 36% från resultatet 2006 med totala förlusterna i storleksordningen en jättestor 1,1 miljarder dollar. Faktum är uppskattningar Federal Trade Commission att ett medeltal 10 miljoner amerikaner har sina identiteter stulna varje år. WOW! Det är bara otroligt.

Och för att göra saken värre, om du har utsatts för identitetsstöld, inte bara blev du ett offer, men du har krånglet med fastställande av röran. Min erfarenhet har visat att det tar i genomsnitt offer för identitetsstöld ungefär 2 år, och oräkneliga timmar och timmar, att återta sina krediter och deras liv. Inte nog med att du måste slåss med varje kreditupplysningsföretag organ, men med företagen rapportera fordringar, och sedan visa att du verkligen inte var en ådra sig skulden. Låt mig säga dig, det är inte lätt.

Enligt FTC kan skickliga tjuvar stjäla din identitet via ett antal olika sätt:

o stjäla din post, plånboken eller väskan

o Genom Phishing. Nätfiske är när en tjuv ser ut som en legitimt företag som oftast görs via mail för att bekräfta personlig information såsom namn, adress, personnummer, kreditkortsnummer etc.

o De stjäl din information från företag som redan att information om filen.

När en tjuv har din personliga information, kan de använda informationen för att öppna konton med din identitet. Det finns många former av identitetsstöld som för närvarande praktiseras. En form är kreditkortsbedrägerier, där den person som låtsas att de du använder din personliga information, men ändrar adress så kort och räkningen går till en annan adress. Sedan rack fram massor av skulder och inte betalar räkningen. En annan form är via bank bedrägerier. Detta är där någon antingen öppnar ett konto i ditt namn och skriver dåliga kontroller eller låtsas vara du och elektroniskt överföring av pengar från dina befintliga konton och avlopp ditt liv sparande. En annan form av identitetsstöld är när de öppnar en mobiltelefon i ditt namn och köra upp räkningen och sedan inte betala. Då telebolaget kommer efter er för betalning. Och detta är bara för att nämna några av de vanligaste sätten som någon använder din stulna informationen.

Så, hur vill du skydda dig så att du inte falla offer för detta hemska brott?

** Denna artikel är del ett i en två del artikeln. Att se resten av artikeln, gå till Amys artiklarna

No comments:

Post a Comment