Wire Transfer: Det lättaste sättet att skicka pengar

Tidigare, om du ville skicka pengar elektroniskt via en banköverföring du bara hade ett par alternativ tillgängliga för dig. Du kunde gå till ditt lokala bank att utför överföringen, eller du kunde anlita en bolag såsom Western Union. Utan numera fler och fler företag etablerar sig och att tillhandahålla tjänster banköverföring, särskilt online.

Företag såsom PayPal, till exempel möjliggöra nästan någon till sända pengar världsomspännande via deras webbplats - och allt du behöver är ett e-pos
Så vad exakt är ett banköverföring? I huvudsak är en banköverföring överföring av pengar från ett bankkonto till ett annat. Överföringen alltid utföras av en tredje part, såsom en bank eller ett banköverföring tjänsteleverantör. Eftersom transaktionen genomförs elektroniskt, pengarna aldrig fysiskt sett eller vidrört av den person som sänder eller mottar pengarna.

Även med tillkomsten av kommunikationsteknik och alternativa online-banktjänster, men de flesta föredrar att göra en elektronisk överföring via traditionella rutten. Detta förblir sant för många skäl, men det viktigaste skälet är att det är lättare att lita på en bank som har ett välkänt namn, och en fysisk närvaro utanför webben än ett nytt företag med verksamhet nästan uteslutande via Internet. Och om du redan har ett bankkonto, en banköverföring är mycket enkel att åstadkomma.

Vanligtvis allt du behöver göra är att kontakta banken per telefon eller via Internet. Du måste sedan förse banken med följande information: namnet på personen eller företaget som du vill skicka pengar, liksom routing antal, kontonummer, telefonnummer och adress mottagarens bank. Nästa steg är att bestämma belopp du vill överföra och när överföringen behöver utföras. Efter banken mottar denna information kabeln överföringen kommer gå igenom. Vissa banker låta detta uppstå omedelbart om youve initierade transaktionen online, medan andra institutioner kräver att du telefon eller fax dem innan du fortsätter.

När du har skickat banköverföring är det bra att bekräfta att överföringen genomgått. Detta är enda sättet du veta om den avsedda mottagaren erhöll medel. Du bör se till att du har tillräckligt med pengar på kontot också, annars överföringen skall inte gå igenom. Dessutom, ta reda på vilka avgifter du måste betala för att göra överföringen - Denna typ av transaktion är aldrig gratis.

No comments:

Post a Comment