Du kan få pengar från stiftelser

En stiftelse är ett kärleksfullt organisation har bildats för att gynna vissa områden i samhällslivet. Varför ska du veta detta? Du kan få pengar från fonder för ditt projekt.

En stiftelse är en enhet som fungerar som en ideell sammanslutning eller stiftelse. Syftet är att göra stipendier för vetenskapliga, pedagogiska, kulturella, religiösa eller andra välgörande ändamål. Historien om stiftelserna går tillbaka till medeltiden då en förmögen sponsor vanligtvis skulle förse ett kloster eller a
Det finns flera typer av stiftelser och de är ofta kännetecknas av källan till deras fonder. Den privata stiftelsen får sin medel från en enda källa. Detta kan vara en individ, en familj, eller ens en Corporation. De offentliga Stiftelsen får sin finansiering från flera källor. Detta kan vara från grupper av företag, eller myndigheter, eller till privata stiftelser. Skillnaderna här påverkar främst de skattefria krävs ålagts stiftelser av Internal Revenue Service.

Överraskande, stiftelser har en mycket låg profil på Internet. Det beräknas att mindre än 10% av alla stiftelser i USA behålla webbplatser. En av anledningarna till detta kan vara att många stiftelser är lokalt inriktade. De bevilja bidrag till ett särskilt område, och själva karaktären hos World Wide Web leder till exponering utanför avsett område av intresse.

Det sammanlagda antalet stiftelser ökar stadigt eftersom befolkningen fortsätter att växa. År 1975 fanns det 21.887 stiftelser att bidrag i USA 2004 hade den siffran vuxit till 67.736. Den är diffusa och svåra att peka exakta orsaken denna tre-faldig ökning på bara tjugofem år. Vissa människor tillskriver tillväxt skattelättnader som företag och privatpersoner får för finansiering stiftelserna, medan andra ser den i en mindre cyniskt sätt som bara den ökande känsla av socialt ansvar för de rika.

De första Stiftelserna har utformats för att stödja religiösa institutioner, men detta har förändrats mycket under åren. På en lista som delade alla stiftelsen bidrag till huvudgrupper, rankad religionens sista i antalet stipendier. Vetenskap och teknik var också nära botten och samhällsvetenskap rankade strax före religion. Ledande listan var Konst, Kultur och humaniora. Utbildning och miljö som hölls i andra och tredje positioner. Även om stiftelserna själva inte i allmänhet upprätthålla en närvaro på Internet, information om dem och hur man ansöker om dem är tillgänglig.

No comments:

Post a Comment