En introduktion till Bond marknaden

Obligationer eller värdepapper på många sätt liknar lån eller skulder. När en person köper en obligation, han / hon faktiskt låna ut pengar till en regering, kommun, bolag, federal myndighet eller annan enhet som har emitterat obligationen. Här är den person som köpt obligationen lika med en långivare, medan utgivaren av en obligation är låntagaren. I utbyte för lånet eller skulden, lovar emittenten innehavare av obligationer utövar att kapitalbeloppet tillsammans med en viss ränta betalas ut nä
Flera investerare anser obligationer som en central del av deras ekonomiska plan. Detta beror på obligationer är långsiktiga investeringar som har en förutsägbar ström av betalningar, amortering och säkrade återvänder tillsammans med ränta. Därför människor anser dem för att bevara och öka sitt kapital utan någon större risk. Investeringar i obligationer är mycket fördelaktigt när man sparar till sin pension eller för sina barns utbildning.

Finansmarknad där köp och försäljning av obligationer sker, betecknas som obligationsmarknaden. Som av 2006, var det uppskattade värdet av den internationella obligationsmarknaden $ 45000000000000. Till skillnad från aktie-och råvarumarknaderna, obligationsmarknaden i flera länder finns så decentraliserad handelsplatser saknas gemensamma ekonomiska utbyte. Men i USA är obligationsmarknaden är helt centraliserat. New York Stock Exchange är den största centralt obligationsmarknaden i världen och representerar oftast företagsobligationer. Storleken på den amerikanska räntemarknaden under år 2006 var $ 25200000000000.

No comments:

Post a Comment