Pengar eller Valuta - Vad är Real?

Vad är verkliga ... pengar eller valuta? Helt enkelt är de båda real! Den uppenbara Frågan är denna, vilken av två har reella värdet? I ett nötskal; att förstå Betydelsen av skillnaden vi verkligen måste ta en glimt av historia. Jag vet att de flesta av oss har hört talas om sjunkna skepp lastade med stora laster av guld och dyrbara juveler etc. Har du någonsin undrat varför just dessa fartyg hade sådana laster? Vi har också sett eller hört talas om pirater och liknande ... Helt enkelt var Värld
Uppenbarligen detta var en hög risk företag och att begränsa risken varje resa var företagsstrukturer skapats. (T.ex. direktörer inte kunde stämd eller förlorar mer än de hade riskerat i företaget). Detta var i början av företag och aktiebolag etc använder vi idag. Den stora frågan då var, "hur kan vi fortsätta att handel utan riskera att förlora vårt välstånd?" "Guld och Silver".

Det enkla svaret var att skapa ett "Not". I grund och botten ett land eller företag skulle skriva en IOU som skulle backas upp av riktiga pengar (guld-eller silver) hålls i ett naturreservat eller Bank. Utan stöd från riktiga pengar IOU eller "Anmärkning" var värdelösa. I slutet av en viss säsong eller året har böckerna balanserad. Handelsbalansen har beräknats och den fysiska pengar kunde "kallad" av innehavaren av överskottet på "Not's". Den med underskottet skulle kunna uppmanas att betala.

Eftersom det fungerade mycket bra sätt, tog regeringarna kontroll över frågan om dessa "Anteckningar" och började utfärda / skriva ut dem för allmän omsättning. Naturligtvis alla medan, dessa ursprungliga "Anteckningar" som blev Med valuta faktiskt täckta av fast Gold och Silver.

Samtidigt har den gemensamma pengar i ett land präglade faktiskt mynt av guld, silver etc. Det är ett lång historia gå in i olika devalveringar av dessa mynt av en blandning av dem med billigare metaller på så sätt skapa av pengar från dem. Naturligtvis genom historien började kollaps alla stora nationer och länder om ett land eller regering devalverade pengar och sedan sin valuta. Hur är detta gjort? Helt enkelt genom att skapa valuta ur luften som inte uppbackad av Gold eller Silver. Detta kallas "Fiat Currency" och det är bara någonsin värt något medan regeringen har möjlighet att betala sina skulder. Om befolkningen förlorar tron på deras regering Historien har visat oss gång på gång att människor falla tillbaka på riktiga pengar, Silver och Guld. Tror det inte kan hända i dag? Vem vet? Dock dessa säker är intressanta gånger.

Där har ni ett mycket, kort historik Pengar och Valuta. Jag inser att vissa historiker kanske är besviken över min avsaknad av detaljer, men små detaljer inte kan täckas i en nötskal. Jag inte anti regering; jag tror samhällen måste klokt ledarskap. Killarna som ursprungligen skrev den amerikanska konstitutionen hade ganska bra sussed; skulle inte det vara underbart ha anda denna handling fortfarande plats och untarnished idag.

No comments:

Post a Comment