Varje Gäldenär skyddas av FDCPA

Mässan Skulder samlingar Protection Act (FDCPA) antogs av kongressen 1977. Dess syfte är att skydda gäldenärer från oärliga och kränkande förfaranden för indrivning. Rättsakten verkställs av Federal Trade Commission (FTC). Det omfattar nästan alla typer av personliga skulder, inklusive bolån, billån, kreditkort skuld, och medicinska räkningar.

The FDCPA gränser vad inkassobyråer kan göra för att samla in en skuld. Dessa myndigheter får inte ljuga, hota, målmedvetet förarga eller avslöja perso
Bill samlare får inte falskt företräda sig själva på något sätt. De kan inte påstå sig vara advokater eller visa upp handlingar som juridiska handlingar om de inte är. Presentera juridiska dokument som om de inte var bindande motsätter sig också den FDCPA. Dessutom kan dessa företag inte påstå att de kommer att vidta rättsliga åtgärder om de inte egentligen för avsikt att göra det.

Ingen inkassobyrå får samla mer än det utestående beloppet. Du har ingen skyldighet att betala för utgifter som propositionen samlare, såsom porto eller räkningar telefon. Ingen ränta kan läggas över vad som överenskommits i den ursprungliga skulden. Om du känner en samlare är falsk en skuld, begära en skuld validering.

The FDCPA förbjuder också hot. Bill samlare får inte riskerar att skada dig eller din egendom. Inte heller kan de hota med att du greps eller lämnar ut personuppgifter. Att veta dina rättigheter kan du identifiera vilka åtgärder som de lagligt ta och som endast är tänkt att skrämma dig.

Alla försök att kontakta dig måste vara rimliga och respektfulla. Inkassoföretagen får bara ringa från 8:00 till 9:00. De kan inte använda svordomar eller någon typ av grovt språk. Om du har sagt dem muntligt eller skriftligt, kan de kontakta dig inte på jobbet heller.

En inkassobyrå kan kontakta släktingar eller vänner, men bara för att få kontaktuppgifter till dig. I de flesta fall är de endast får kontakta en viss tredje man en gång. Dessutom får de inte tala om din skuld till någon annan än din make / maka eller jurist. Om du har en jurist, får byrån kontakta dig inte direkt utan tillstånd.

Det finns flera åtgärder du vidtar för att skydda dina rättigheter. När du har blivit informerad av skulden, du har 30 dagar begära att skulden validering. Detta är ett juridiskt dokument som beskriver det exakta belopp du är skyldig. Dessutom, om du skriftligen begära att ett lagförslag samlare stopp kontakta dig måste de uppfylla. De är då bara rätt att kontakta dig om de vidta rättsliga åtgärder.

Om du måste stanna skuld trakasserier kan du lämna in ett klagomål både med FTC och Better Business Bureau. Du kanske vill att vidta rättsliga åtgärder, om det har varit betydande övergrepp. Om du vinner får inkassobyrå har att betala skadestånd och rättegångskostnader betalas för 1000 dollar. Kom dock ihåg att detta inte kommer att eliminera skulden.

No comments:

Post a Comment