Marknaden Money-Go-Round

Marknaden som en karusell, en bergochdalbana, en vattenrutschbana - du välja rida nöjespark. Thrill ritt en kombination av aning, förväntan, språnget terror och uppsluppenhet. Anledningen älskar vilda attraktioner så mycket är att de lyfta fram starka känslor, känslor och förnimmelser sällan upplevt i det vardagliga banala. Även den karusell, ofta ett barns första introduktion till de sevärdheter, ljud och känsla av en nöjespark, fortfarande framkalla förtjust känslor av nostalgi, och glädje för< härjade vuxna som har för länge sedan övergivit fantasin om den panik, hålla fast to förtjust minnen av en svunnen era.

Knappast en vuxen thrill rida karusell fortfarande spänning. Har du någonsin såg ett ung barn närmar karusell för hans eller hennes första rida? Många tittar på fascineras sidlinjen och förtrollade av glitter av galopperande häst och pulserande of TENNHALTIG musik. Del vill larm ombord från den första sekunden de absorbera energin. Andra, mer reserverad och måste arbeta upp sitt mod innan han i det roliga. För många denna rysning har överfört utan förlorade intensitet till en ny teater, ett ny rida - marknaden.

Äventyrliga barn kasta försiktighet för vinden. Otåliga för sina föräldrar att skaffa en biljett eller porten för att frigöra dem, häftiga klättra ombord på plattformen och rusa till de vackraste djuret de kan hitta. Towering ovanför ungt barn de största mekaniska varelser stoppas vid spetsen av deras kliv - vid högsta punkt rotation - alltför höga för en litet barn att montera. Till den fastställda unge är dock höjden bara en flera hinder, liksom så många i en omogen liv, övervinna för fullkomliga förtjusning skjutsen. Så även marknaden.

För mer reserverade barnet, framkallar karusell viss bävan. Observerad från en avstånd, säkerhet åskådarplats erbjuder karusell antydan till en spänningen. Ur observatörens synvinkel ryttarna verkar ha sådana roligt. Men ändå, hastigheten, storlek, buller - alla verkar hotande. Kanske, i precis rätt plats - i en av vagnarna, eller eventuellt på häst som inte galopp utan snarare kusterna längs - detta barn kan känna glädjen och delta i det roliga. Bara kanske de unga barnet kan skjuta rädsla upphävning av samt några minuter blandning med rytm rida, blixten av lamporna, rytmen av musiken - lät sig gå. Kanske blir rik.

De muntra-go-rundan välten dalbana, den tilt-en-virvel, alla nöjesfält rider hävstångseffekt samma krafter - allvar och acceleration - manipulera sällan kände förnimmelser beloppet till sällan uttryckt känslor - raffel. Människor upplever passar och ryck, vändningar, catapulted stigningar och gut-rycks loss droppar, alla från ett position relativ säkerhet. Fastän erfarenhet är kontrollerad och artificiell med förnimmelser är verkliga. Den hastighet, kraften och rörelser nöjesattraktioner väcka spänning människor både längtar efter och rädsla i vardagen, om så bara för några ögonblick.

Pengarna-go-rund är dock annat slags thrill ride. Den känslomässiga rollercoaster av - finansiera, produktion och handel, risk och förlust, framgång och misslyckande, välstånd och fattigdom - rita ut olika, men ingen the mindre mäktigt förnimmelser för ryttaren. Miljön av pengarna-go-runda är skild från nöjespark. I pengarna-gå-runt riskerna är inte konstlad, resultatet potentiellt okontrollerade. Pengarna-go-runda går upp och ner, runt, runt, gillar spänningen turer till Six Flags. Skillnad av turer nöjesparken emellertid slutar pengarna-go-rund inte. Du får om och stig, få i och få ut, när du har något av värde att erbjuda eller hitta dig själv i nöd. Liksom nöjesparken åkattraktioner dock pengarna-go-runda erbjuder gott möjligheter för frossa och spänning, toppar och dalar, UPS och nedåt. De pengarna går runt är ett söt rida.

Copyright (c) 2010 Scott F Paradis

No comments:

Post a Comment