Varulager - nyckeln till Snabbare Fordringar Home Försäkring

Försäkring är "elefanten i rummet" - alltid, men inte något som du verkligen prata om. Det är inte en särskilt spännande köp och tanken på shopping för hemförsäkring sällan fyller människor med en stor entusiasm. Vad måste komma ihåg ehuru är att så anspråkslös som något liknande hemförsäkringar står är den tillräcklig endast och passande försäkringsskydd som kan stödja din sinnesfrid och, vid en katastrof, din livskvalitet. När vi inte har behovet av att göra en ansökan kan det kännas som en dy
När det gäller hemförsäkring det lätt att bara teckna en politik ställde pappersarbete undan och sedan glömmer allt om det utan att ens behöva en klar uppfattning om den verkliga värdet av din ägodelar du vill täcker. Det är inte något som någon någonsin verkligen tänker på för mycket detalj. Ungefär en i tre husägare och hyresgäster egentligen inte vet sanna värde sina ägodelar. Många av dem är drastiskt underinsured och i olyckliga händelse av översvämningar, brand eller inbrott de kunde vara i för en mycket otäck chock.

Om du inte tar ut tillräckligt med försäkring för att täcka kostnaden för dina ägodelar, anspråk som överstiger de täcker inte kommer att betalas ut av ditt försäkringsbolag. Om du inte betalar korrekta premie på verkliga värde dina värdesaker då inte förväntar ditt försäkringsbolag betala ut deras fulla värde. Det en smart flytta till huvudet denna ett av vid passera och vidta åtgärder att säkerställa att inte bara omfattas du ordentligt, men att du även har en detaljerad register över din ägodelar, vad allmänt kallas ett hemförsäkring inventering.

Förutom att ge dig all information du behöver för att guida dig till bra skydd erbjuder en hemförsäkring inventeringen en rad andra fördelar också. Till exempel, om du just har utsatts för trauma har ditt hus brinner ner eller dåligt översvämmas skulle ni verkligen kan påminna var och en av dina ägodelar som skulle behöva byta? Även när allting fina, det svårt att minnas allting av värde i ditt hem. Under en kris det vore omöjligt. Med en aktuell inventering till hand sparar ett mycket onödigt ångest.

Ju mer information kan inkluderas i ditt lager, desto bättre. Faktum många företag, särskilt när det gäller betydande fordringar kommer förvänta se en detaljerad inventering. Om du har en organiserad lista över värdeföremål komplett med modell namn och nummer, serienummer och annan detaljerad information man gör själv en oerhörd förmån att få din ansökan behandlats och betalt snabbt. Beroende på om du har en "återanskaffningsvärdet" eller "nuvarande värde" typ policy ska du registrera information om värdet av varje punkt liksom när och var det köptes. Du kanske vill ens gå så långt som att fotografera eller videor av dina värdesaker.

Det finns även datorprogram som kan skapa en virtuell inventering, inbegripet bilder och videobilder. Allt du behöver gör är att systematiskt registrera innehållet i varje rum i ditt hem en i taget. Kom ihåg att inkludera alla - värdet av små, mindre dyra föremål kan snabbt lägga upp. Spara information och kontrollera att du backa upp det. Förvara säkerhetskopiera distans skull. Förhoppningsvis kommer du aldrig kommer att behöva hänvisa till ditt lager, men om du gör då du kommer vara glad att du var så välorganiserat. Och så din försäkringsbolag. Resultatet är en snabbare avveckling och, viktigast av allt, lugn och ro.

No comments:

Post a Comment