Bankpraxis

Banking som vi känner den idag är mycket annorlunda från när det först såg dagens ljus alla dem århundraden sedan.

Det var kring tredje årtusendet f.Kr. när bankverksamhet först började synas i världen. Men då folk brukade gå till tempel för att lagra sina världsliga varor. Det var inte pengar att folk deponerade tillbaka sedan men olika sädesslagen. Senare folk började att deponera sådant som sin boskap, jordbruksredskap och ädelmetaller.

Templen ansågs då vara den säkraste platsen för mä
Bevis har visat att gamla grekerna och romarna används sofistikerade banksystemen genomförs av inte bara templen utan också medborgerlig samhällen och privata institut. Dessa system ingår lån, inlåning, växling och mynt validering.

Det var en mycket större reglering av finansiella institutioner och praxis bank rygg då och långivare pengar av dagen höll register över sina transaktioner. Som fientlighet av kyrkan och störtandet av det romerska riket kom på oss behovet av bankirer var mindre viktigt för människor.

Senare kyrkan förbjudna intresse laddning. Detta ledde till uppgång religioner såsom judarna och riddarna av Templar praktiserande bankverksamhet.

Det var en familj av italienare kallas Lombardus som först presenterade oss för dubbel bokföring. Italienarna verkade ersätta judarna i banksektorn. En annan italiensk familj som kallas familjen Medici senare fallit för en tysk familj som kallas Fugger. The Fugger dynastin gick senare att bli bankirer stor prinsessor och påvedömet.

Början av 16-talet förde oss det system där köpmännen fick tillgång till sina pengar från andra ställen utan överföringen av eventuella fysiska pengar, och även utvecklingen av kontroller. Under hela 17. Århundradet detta system började bli mer accepterade i samhället. Detta system växte gradvis i systemet som vi nu använder idag.

No comments:

Post a Comment