Tonåringar och kredit

Har du någonsin sett en 14 år gammal galleria med en hög med kläder eller elektronik betala med kort? Vad passerade dig just då? Antingen du trodde att deras föräldrar var galen för alltid ge dem ett kreditkort, eller om du minns dina egna tonår kommer spendera galen med dina föräldrars kreditkort.

Skuld och dålig kredit historia är två mycket viktiga problem i Förenta staterna. Du känner säkert massor av människor kanske dig, om du vet det eller inte, som är i skuld. Var alltihop? Komma i sk
Om du inte fundera på vad du spenderar dina pengar på, är du beslutar inte om man har råd. Med kredit behöver du inte ha pengar. Om du vill ha en bil kan du finansiera just den och göra betalningar. Det ingen roll hur mycket pengar du har.

Varje tonåring som inte har lärt sig hantera sina pengar troligen inte förstå hur krediter fungerar. Om man ger dem ett kreditkort utan några instruktioner, när de vill något, kommer de att köpa just det. De kommer att köpa alla de saker som de vill eftersom kreditkortet får dem att känna rik. När sedan fakturan kommer, kommer de inte tillräckligt för att betala av, men det kommer inte att fråga. De kommer bara betala minimum. Eller ännu värre, deras föräldrar betalar notan och de lär sig absolut ingenting om utgifter vanor.

Om du funderar på att ge din tonåring ett kreditkort, tänka mycket och länge om det. Varför är du ens överväga det i första hand? Har du bara trött på dem ber om pengar jämt? Vill du ge åt dem för nödsituationer? Vill du ha "kort" för att undervisa dem om pengar? Vill du hjälpa bygga upp kredit för dem? Har de att be dig om en?

Av alla dessa frågor är bara krediter byggnaden verkligen en bra idé. Även då måste tonåring kunna hantera sina pengar innan de får ett kort. Om de inte kommer de gå från ingen kredit till dåliga krediter, vilket är ännu värre då ingen kredit. Har dina tonåring bevisa för er att de förstår pengar förvaltning innan du ger dem ett kontokort. Ge dem ett kontantkort undervisa dem om hur du använder kontokort. På så sätt, kan de lära att spendera bara de pengar du har.

No comments:

Post a Comment