En guide till några av fördelarna med IVAs

Det kan tyckas svårt att förstå vissa av de rättsliga möjligheter att lösa ohanterliga skulder, särskilt när du först börjar. I denna artikel vi snabbt och enkelt förklara några av fördelarna med en individuell frivillig överenskommelse (IVA). Vi tillhandahåller också allmänna skuldrådgivning genom att peka ut några överväganden i samband med detta alternativ som helt enkelt inte kan ha slagit er tidigare.

IVAs är juridiskt erkända lösningar

När gick formellt, borgenärerna enligt villkore
Borgenärer Kan inte fortsätta att kräva betalningar med brev eller telefon

När avtalats, den typen av bokstav och / eller telefonsamtal ska stoppa i lag.

Ny ränta och avgifter gäller inte

Lagen säger att kreditgivare måste upphöra att lägga till nya räntor eller när IVA manövreras.

Borgenärer Kan inte starta nya rättsliga åtgärder

Lagen säger att en gång kommit överens om, som ger dig hålla villkoren, dina fordringsägare inte kan starta nya domstol åtgärder mot dig för den relevanta skulder.

En väg att starta om Credit

Om du lyckas hålla de villkor, när IVA är klar kan du börja återuppbygga din kredit värdering.

En mer privat alternativ

IVAs inte tillkännages i lokala tidningar. Du kan visas på Internet om insolvensförordningen Registrera, men det är inte en "vardagliga" publikation som en lokaltidning.

Undviker vissa problem för Status Professionell

Ditt arbete status påverkas vanligen inte och som tidigare nämnts, hela typ av arrangemang något mer privat. För vissa kvalificerade yrkesmänniskor detta kan bidra till att undvika den stigmatisering som ibland kan följa med skuldproblem.

Du kanske också vill överväga följande punkter:

Ta upp alla dina skulder

Det är sant du måste inkludera alla dina skulder när de ansöker om ett IVA (Detta är inte alltid fallet i skuldförvaltning planer). Detta innebär dock att alla skulder skulle förvaltas med en enda juridisk lösning, som ger du håller dig till villkoren.

Framgångsrikt slutförande

Den mest realistiska skuldrådgivning här är att detta är beroende av dig följa de villkor, bl.a. att nå månatliga betalningar inom hela avtalet (som vanligtvis varar fem år minst). I vissa fall kan du kanske ta "återbetalning semester" eller missa betalningar allvarligt ogynnsamma förhållanden, men detta kommer naturligtvis att förlänga livslängden på IVA om arrangerade. Ändå kan detta vara ännu ett bättre alternativ för att du ska kunna fortsätta med och sedan konkurrera på IVA.

Vissa överväganden för Credit

Även en IVA är juridiskt manövreras, "plasten" kredit normalt inte ett alternativ, men du kan nuförtiden använder förbetalda alternativ. Pre-pay-kort kan du på att betala pengar på ett kort och sedan njuta av bekvämligheten med att betala för varor eller tjänster, precis som du tidigare skulle ha gjort med ditt kredit-eller kundkort. Den avgörande skillnaden är applicably förskottsbetalning kort bör inte tillåta dig att skapa ytterligare skulder genom att använda dem, eftersom de är beroende av fonder du har "lastas på dem" innan utgifterna.

No comments:

Post a Comment