USA privatkonsumtionen - Tillväxttakten rapport om konsumtionen

En ny amerikanska regeringen rapport har visat att de amerikanska konsumtionen ökade under februari för en femte rak månad. Även om detta verkar uppmuntrande på ytan, en ytterligare analys av siffrorna visar att ökningen av konsumtionen avtog till 0,3% från det reviderade siffran 0,4% för januari. Medan det har tillväxten i konsumtionen under fem raka månader, verkar det finnas vissa successivt minska, vilket tyder på att det finns en viss tröghet fortfarande plågar den amerikanska ekonomin. Den< viktigaste orsaken till nedgången verkar vara relaterade till tröghet på arbetsmarknaden, där en hög arbetslöshet är kanske inte lämnar tillräckligt med disponibla inkomster i konsumentens plånbok och leder till en nedgång i konsumtionen.

Per officiella rapporterna, var tillväxten i löneinkomster platt efter en ökning med 0,3% i januari. Lönelistor sjönk med 36.000 i februari och snöstormar på de östra delarna av USA påverkade workweeks som vissa växter fått stänga temporärt. Andra sektorer visas inte bättre trender, effektivt lämnar konsumenten med mindre att spendera. Med praktiskt taget ingen tillväxt i personlig inkomst och med en marginell ökning av konsumtionen föll sparkvoten till den lägsta sedan oktober 2008.

Ökningen av konsumtionen, trots lägre än föregående månads tillväxt, kan betraktas som god, med tanke på att sysselsättningen generation lider fortfarande och inkomster är begränsade. Men det är ett tecken på det faktum att den amerikanska ekonomin fortsätter att vara under press och sysselsättning generation kunde vara nyckeln till att skynda på ekonomin ytterligare.

Som nästan 70% av den amerikanska ekonomin är beroende av konsumtionsutgifterna, är det viktigt att denna stora motorn för tillväxten tuffar längs smidigt. Den kontinuerliga ökningen av konsumtionsutgifter för fem raka månaderna tyder på att konsumenten psyket har förbättrats avsevärt och de ut ur sina skal och är redo att spendera så länge inkomsterna stödja dem. Utvecklingen i konsumtionen under de senaste månaderna visar också att konsumenten inte alltför orolig besparingar och en ökad benägenhet att spendera. DIP i sparandet till den lägsta sedan oktober 2008, bekräftar denna.

Det finns gladare nyheter som tyder på att konsumenten allt är inställt på att stödja USA: s ekonomiska tillväxt genom demonstration på förtroende för ekonomin. Consumer Confidence index sammanställs av Conference Board steg till 52,5 från 46,4 nivån i februari. Den senaste index avläsningar har slagit den förväntade läsningen av 50, vilket tyder på att amerikanska konsumenterna har ett stigande humör. De ständiga ökningen av konsumtionen under fem raka månader har också bidragit lyfta förväntningarna bit av förtroende index till 70,2 från 62,9 i FEBRUARI. De förväntningar index är ett mått på en medellång sikt syn på ekonomin som omfattar en period på ungefär sex månader.

Således verkar det som om den amerikanska ekonomin har gått in i en varaktig tillväxt cykel och nyckeln ligger nu i arbetslivet generation att upprätthålla bättre inkomster och öka konsumtionen längre. Att skapa arbetstillfällen är fortfarande en klibbig punkt, men med ekonomin visar tecken på varvat upp bör det vara en fråga om tid att företag vinna förtroende och gradvis börja liberaliseringen sina anställningsplaner.

No comments:

Post a Comment