Ekonomiska termer förklaras

0% finansiering

Ett räntefritt lån - du återbetala endast det belopp du låna. Sådana lån är ofta erbjuds på objekt som tillverkare eller försäljare gärna vill sälja, kanske eftersom det är en impopulär modell eller det håller på att ersättas av en ny modell. Insättningarna skulle vara stora, ibland upp till 50% av listpriset för objektet.

Apr

Årlig procentsats. Den verkliga kostnaden för ett lån, inklusive alla räntor och samtidig och avgifter. Ju lägre april är, desto billigare är låne
Ballong betalning

Slutbetalningen i slutet av ett personligt kontrakt köp (PCP).

Bank basränta

Den ränta som fastställts av den nationella banken. Finansbolagens lägga till sin egen andel till basen för att beräkna ränta på lån. När banken basräntan förändringar, långivares priser ändras därefter.

Kapitalbeloppet

Det belopp som du lånar från en långivare.

Sammansatt intresse

Den vanligaste typen av räntor då intresset ackumuleras inte bara på det belopp du lånar, men även om intresset själv när ditt vanliga amorteringar är mindre än med räntan under ordinarie återbetalningsperioden.

Villkorlig försäljning

En annan term för hyrköp (HP).

Kostnad att byta

Skillnaden mellan handeln i pris en återförsäljare skulle ge dig för din bil och kostnaden för den bil du vill köpa från en återförsäljare.

Insättning

Den mängd pengar du betalar för den kostnad för objektet vid tidpunkten för köpet.

Avskrivningar

Den summa pengar posten förlorar i värde under en viss period, vanligtvis årligen.

Förtidsbetalning

Om du bestämmer dig för att återbetala ett tidsbegränsat lån före slutdatum, kommer kreditgivaren nästan säkert att debitera dig en förtida återbetalning straff. Sådant straff minskar vanligtvis med tiden, tills den försvinner helt efter en angiven tidsfrist.

Eget kapital

Skillnaden mellan den rådande värdet av produkten och den summa pengar du fortfarande är skyldig för den. Om vad du är skyldig är större än det värde av objektet, kallas den "negativa andelar.

Avgifter

Extra avgifter till av långivaren. Var noga med att förstå de fulla kostnaderna för lånet genom att titta på de årliga procentuella skattesats (april).

Schablonbelopp

Mängden ränta per år som en direkt del av det lånade beloppet, utan kompoundering. Det kallas också enkel ränta.

HP

Avbetalningsköp. Det sammanlagda belopp som du betalar, dvs är inköpspriset för objektet inklusive upplupen ränta under hela amorteringsperioden uppdelad i lika stora månatliga delbetalningar. Först efter du har betalat den sista delen gör det objekt tillhör dig. Underlåtenhet att återbetala lånet kommer att leda till det föremål som återtas av långivaren, som därefter kan sälja den till återvinna den utestående skulden.

Ränta endast

Din regelbundet återbetalar till långivaren omfattar endast räntan under ordinarie återbetalningstiden. Kapitalbeloppet på din ursprungliga upplåning är oförändrat, och måste återbetalas vid någon fast framtiden.

MGFV

Lägsta garanterade framtida värde. De flesta fordonstillverkare garanti för att en bil kommer att vara värt ett visst belopp i slutet av det personliga kontraktet köp (PCP) betalning period, vanligtvis är lika med den slutliga engångsbelopp kan du betala för att köpa bilen direkt. Om bilen är mindre värd än detta kan du lämna in den igen för att rensa lånet. Om det är värt samma eller mer kan du använda dess värde som en insättning på en ny bil.

PCP

Personlig kontrakt köp. Det månatliga återbetalningar görs lägre genom att avsätta en del av bilens värde som ett fast belopp som skall betalas i slutet av låneperioden. Du kan antingen betala engångsbelopp och egna bilen direkt eller använda spel i bilen som kontantinsats för att köpa en ny.

Personlig lån

Detta liknar hyrköp (HP), men lånet är utan säkerhet, så kan långivaren inte återta varan om du inte återbetala skulden. Långivaren kan dock fortfarande stämma dig i domstolen att återkräva pengarna fortfarande skyldig.

PX

Förkortning för inbyte, vilket betyder att du handlar i din bil eller annat objekt som delbetalning för att få ett ny. Dess inbyte värde brukar anses vara mycket mindre än det faktiska värdet, eftersom handlaren måste sälja den.

Återbetalning inteckning eller lån

Ditt vanliga återbetalningar är högre än räntan under ordinarie återbetalningstiden är. Således huvudstaden belopp som du lånat minskar gradvis. Detta innebär att upplupen ränta andel av de återbetalningar och det belopp du är skyldig både med tiden blivit allt mindre, till dess kapitalbeloppet har betalats helt.

Restvärde

Värdet på din nya bil eller annat objekt efter en viss tid och / eller användning, enligt handel beräkning. Till exempel, tre år eller 60, 000 miles, i händelse av en bil.

Secured lån

Ett lån som ger långivaren en kvarstad på din egendom. Om du standard på lånet, kan långivaren tar äganderätt över den egendom, och säljer den för att återkräva skulden.

Enkel ränta

Se "Schablonmässiga".

Handel värdet

Den uppskattade pris din bil eller annat objekt skulle hämta om säljs på auktion eller genom en återförsäljare till en annan. Det är alltid mycket mindre än det pris som återförsäljarna avgift privatkunder.

Lån utan säkerhet

Ett lån som inte ger utlånaren en kvarstad på din egendom. Finns större risk till långivaren och sådana lån är därför dyrare.

No comments:

Post a Comment