Ekonomiskt ansvar

Det verkar som om knappast en vecka går utan vi amerikaner läsa eller höra de astronomiska siffror som beskriver vår statsskuld. De flesta av oss kan inte börja att relatera till siffror i biljoner de helt enkelt inte räkna inte i våra hjärnor. Det verkar långt från ändliga vi använt är att hantera dagligen. Vi vet att vår skuldsättning är stor .... väldigt stor. utan vi har inget att jämföra med så det förblir en vag aning i bästa för de flesta av oss. Så det har varit för mig varje gång jag ha
Det gör allvar av vår nuvarande finansiella situation ganska tydligt. Det är hemska. Det finns många åsikter om hur vi hamnat i denna träsk och inte så många när det gäller hur vi får ut av det. Det kommer att bli en lång, mödosam väg för alla så mycket verkar klart.

På individuell basis är det inte mycket vi kan göra åt den nationella skulden (annat än att fortsätta att betala sådana aldrig slut skatter.) Detta har dock nuvarande nationella krisen varit en tankeställare som kan visa sig bli en katalysator för några välbehövliga förbättringar i vår egen personliga finansiella stewardships. Att visa på så stor skala de ofrånkomliga följderna av ohämmad upplåning och utgifter bör få oss att omvärdera våra beslut var att göra om vår egen ekonomi. Förhoppningsvis kan en ljuspunkt som framgår av mörkt moln vilar över alla av oss. Kanske vi kan göra fler beslut baserade på fakta och omständigheter snarare än känslomässiga överklagandet och girighet. Även om ingen av oss vet hur våra nuvarande regeringen fiasko kommer att spela ut, vi personligen är ansvariga för våra egna ekonomiska förhållanden och bör sträva efter att ändra vårt beteende för att vara i linje med den verkligheten. Att göra mindre skulle göra oss som oansvarig och hänsynslös som vår egen regering har.

No comments:

Post a Comment