Att lösa leverantören och Borgenär Påverkan

Statistiken visar att antalet företag ekonomiska svårigheter ökar. Det finns många faktorer som bidrar till denna utveckling bland annat:

Den ökända kreditkrisen

Stigande oljepriser

Inflationstrycket

ERO ekonomisk tillväxt

Ökad konkurrens från utvecklingsländer som Kina och Indien

Bostadsmarknad oroligheterna

På konsumenternas ökade över skuldsättning

Fler och fler företag är därför problem och det är viktigt att dessa frågor hanteras huvudet så fort de tycks öka s
Hur man vet om ett företag har ett problem?

Många saker kan bidra till kreditgivaren och tryck leverantör, men det viktigaste är att fastställa om de verkligen är kortsiktiga problem eller ett tecken på ett underliggande problem. Indikationer på att det finns ett betydande problem är:

Med att regelbundet byta leverantörer för att säkerställa kontinuerlig försörjning

Hot om rättsliga åtgärder

Förfallna skatter såsom moms och PAYE

Förlust av en nyckelkund

Förlust av viktig personal

Alltid på övertrasseringen eller anläggning gräns

Kämpar för att betala löner och arvoden


Så för att lösa problemet

Om det finns en risk att företaget är insolvent det är viktigt att vidta omedelbara professionella råd eftersom handel samtidigt konkurs kan leda till personligt ansvar för styrelseledamöterna.

En fullständig objektiv granskning av verksamheten bör göras för att identifiera orsakerna till problemen och utveckla en handlingsplan för att lösa dem. När detta har gjort det bör vara möjligt att fastställa lämplig metod för att hantera den nuvarande tryck.

Beroende på bekymmersamma situationen Det finns flera alternativ till verksamheten:

Nya finansiera - Om företaget har en trovärdig affärsplan kan det vara möjligt att få ytterligare finansiering för att lätta på rörelsekapital tryck. Detta kan vara en enkel banklån eller en tillgång baserad utrustning som t.ex. faktura rabatter.



Nytt eget kapital - det finns många parter som är villiga att skjuta till ytterligare medel i ett företag i utbyte ett eget aktie. Det finns ett ökande antal medel som kommer att investera i kämpande företag.



Akut finansieringen - om pengarna behövs för att rädda jobben en nödsituation lån eller lån för att betala kostnader för uppsägningar kan finnas tillgängliga från regeringen.



Informella arrangemang - det kan vara möjligt att förhandla om en återbetalning av den existerande skulden under en tidsperiod på grund av att framtida åtaganden kommer att betalas på en pro forma eller som uppkommer basis. Det ger en del andrum, men är inte avtalsform och är svår om det är många fordringsägare.



Formella arrangemang - Om företaget är livskraftigt, en Company frivillig överenskommelse (CVA) kan ge ett företag möjlighet att omstrukturera sina skulder och betala vad det faktiskt har råd med. Insult kräver vanligtvis verksamheten att göra månatliga utbetalningar för mellan 2 och 5 år att betala av skulden. Efter denna period resten av skulden är juridiskt skrivs av. En CVA resultat vanligtvis i ett bolag att betala tillbaka mellan 25% respektive 75% av skulden.



Administration - om företaget är insolvent kan det vara nödvändigt att placera företaget i Administration. En konkursförvaltare skulle ta kontroll över verksamheten och försöka rädda det. Detta ofta leder till den verksamhet som säljs utan sina skulder och det pris som betalas för att betala av företagets fordringsägare. Direktörerna kanske kan köpa verksamheten tillbaka inom Administration.



Likvidation - detta är ett absolut sista utväg men ser till att borgenärerna behandlas korrekt. Tillgångarna i verksamheten skulle kunna säljas och eventuellt någon kan starta näringsverksamhet igen.

Det är viktigt att ledningen inte att sticka huvudet synd sanden och tro att allting kommer att bli bra - vidta åtgärder så snart som möjligt ger en mycket bättre utsikter att lösa situationen.

No comments:

Post a Comment