Eventuella Plan pensionsråd?

Här är några tips att göra din beslut en om du ska pension eller fortsätta arbeta.

1. Överväg Din Ålder

Om du är i 55 till 65 åldern kommer pensionering tycks redan attraktiv till dig. Först behandla din ålder. Realistiskt sett vi bara begränsat antal år på denna jord. Se vad du ändå vill åstadkomma med dessa återstående åren. Skulle du vilja att spendera tid som går runt om i världen? Eller har ni några mål du vill uppfylla om det inte vore för vardagen arbete? Om det är så kan du faktor
Annan åldersrelaterade fråga att beakta är din faktiska ålder. " Du faktiska ålder är ett mått för att kontrollera hur gammal din kropp egentligen är. Har någonsin undrat varför del människor ser omkring 5 år yngre än de verkligen är? Orsaken kan vara att deras kroppar verkligen är i den åldern. De faktorer som bestämmer denna åldrande genetik, hälsovanor, kost och andra. Om du anser att din fysiska ålder är långt bortom fungerar, kan du välja att pensionera sig.

2. Hälsa

Är din hälsa att du inte från att vara produktiva i arbetslivet? Eller är din hälsa göra arbete mer obekväm för dig som tid passerar? Du kanske vill kontrollera med en läkare för en total hälso utvärdering innan man överväger fortsatt med arbete

3. Familj

Vissa människor kommer att vilja tillbringa mer tid med deras familjemedlemmar enligt skymningen åren tillvägagångssätt. Du kanske vill faktor detta i din för pensionsbeslutet.

4. Finanser

Kommer du att vara ekonomiskt i stånd att upprätthålla din livsstil väl efter pensioneringen? Om ditt pensionssparande är inte i nivå med dina utgifter livsstil efter pensionen, kanske du vill sticka ut med arbetet för ett litet tag till. Du måste också beakta att vissa pensionsplaner bli mer attraktivt om du går i pension senare. Utom om du har sparat in tillräckligt med finanser att barn du över dessa behov och tillräckligt för att täcka oförutsedda utgifter som medicinsk etc. samt kostnader för din planerade semesterresor och annat mål, kommer du vill gå i pension tidigt.

Beakta även det faktum att många människor som går i pension reda på att ett liv utan ett yrke kommer att visa sig vara mycket tråkigt. Det kan vara bra att hålla kontakt med din arbetsgivare så att han eller hon kan erbjuda jobb som du kan göra på deltid såsom rådgivning, fylla i för dem på semester etc.

No comments:

Post a Comment