Börshandlade fonder - Dagens Alternativ till placeringsfonder

Börshandlade fonder blir allt mer populärt varje dag. Många av de stora områden att investera webben har hela delar tillägnad ämnet börshandlade fonder (eller börshandlade fonder som de är ofta märkta.) Varför all uppmärksamhet till den nya typen av investering.

Några fördelar med börshandlade fonder

Den mest bjudet fördel av börshandlade fonder är att de i allmänhet inte aktivt förvaltad, och så de tenderar att ha mycket låga kostnader, eftersom de inte behöver kompensera en fondförvaltar
Börshandlade fonder erbjuds inte genom ett fondbolag, utan handlas på börserna. Detta har vissa fördelar och nackdelar. En fördel är att de kan handlas som helst under handelsperioden sessioner börserna, så du behöver inte vänta på marknaden nära att få in och ut av en fond. En nackdel med detta är att man får ett bud / ask spread på en handel, som är priset att köpa eller att priset för att sälja är inte exakt samma. Detta kallas för avvikelser, och kan få märkbart negativt på din avkastning om du handlar i och ut ur marknaden ofta.

Slutligen finns det en stor variation av fondplaceringar. Du kan investera i stora index, eller du kan välja ett mindre och mer målinriktade sektor, liksom de finansiella stockarna eller verkliga bestånd egendom. Du kan rikta en del av världen, eller ett specifikt land som Tyskland eller Kina. För ett verkligt diversifierad portfölj, kan du tilldela även en del av dina tillgångar till råvaror som guld eller silver eftersom det finns medel som spår att priserna på dessa också.

No comments:

Post a Comment