Förstå pengars tidsvärde

Nyligen var jag ska gå en härlig händelse som värd Aloft Hotell och VIP Williamson County Magazine. Evenemanget var på St Patrick's Day och organiserades som ett sätt att introducera oss till samhället och dela några Luck-O-The-irländska!

Under evenemanget, samtidigt som chattar med en medlem i VIP-teamet kom ämnet för denna månads artikeln upp. Jag frågade: "Vad tror du skulle bli ett intressant ämne?" Svaret var runt skattedeklarationer och vad man ska göra med din återbetalning. Hon hade f<örklarat, att prata med hennes vänner kunde de inte vänta för att få dem att återvända och planera hur de skulle använda pengarna. De flesta av mina kunder kan ha ett annorlunda spektrum än en ung publik att förutse en trevlig självdeklaration, men begreppet tidsvärdet gäller alla.

Hur du väljer att investera eller spendera pengar, har en inverkan på lång sikt. Om du köper någonting (säger en storbilds-TV) har en kostnad. Är inte bara kostnaden för objektet, men även den förlorade alternativkostnad. Du kan inte längre tjäna pengar på pengar du har spenderat för att köpa din TV. Låt mig förklara.

Först måste vi tala om Rule of 72. Regeln anger om du delar upp räntan till 72 som är hur ofta dina pengar fördubblas. Om vi får en 7% avkastning kommer till exempel att våra pengar fördubblas på 10 år (72 / 7% = 10 år). Inte säker på hur det fungerar, men det är regeln, och det har fungerat i hundratals år. Tillbaka till vår storbilds-TV. Vår TV kostade oss $ 2.000. Vi skriver kontrollen, och må bra om vår köp. Vi kan dock inte längre använda de $ 2000 för något annat. Låt oss anta att du är 45 år gammal, och övervägde att spara pengar till pension vid 65 års ålder, 20 år. Genom att använda vår Rule of 72 skulle vi ha haft tillfälle för de pengarna till dubbel två gånger. 7% avkastning under en 20 årsperiod skulle pengarna dubbel två gånger. Din $ 2.000 TV då verkligen kostar - $ 8000 i pension användbara medel. Din 2.000 $ skulle uppskatta till $ 4,000 under de första tio åren, och sedan under de kommande 10 åren, $ 4000 och $ 8,000. När du köper något minns pengars tidsvärde och förlorade möjligheter kostnader!

Detta är också en effektiv regel för folk som är senare i år och vill förmedla pengar till nästa generation med den minsta skatt. Konceptet använder något som kallas en stretch IRA. Håll din IRA helt intakt när du lämnar detta fina jorden, låta den fortsätta växa uppskjuten skatt, och endast tillåta mottagarna att dra en liten mängd (ett nödvändigt minimum distribution). Resultatet ... stora summor för kommande generationer. Det krävs inte mycket pengar, det är kloka beslut med små belopp som leder till stora konsekvenser för livet!

No comments:

Post a Comment