Hur man bygger en katastroffond

Att hitta de pengar som du behöver för att ta hand om oväntade situationer kan det vara svårt, många är oförberedda på det oväntade och plötslig förändringar i livet kan skapa skulder att de inte lätt kan rätta till. För att vara beredd på oväntade situationer som kan uppkomma, finansiella experter rekommenderar att individer skapar en katastroffond som innehåller åtminstone det belopp som den enskilde behöver för att få genom att under en period av två månader. Naturligtvis, de flesta människor< har svårt att hävda att mycket av ett bygga upp ... om de uppnå det alls.

Finns ett olika metoder som kan användas att hjälpa dig bygga en katastroffond dock; flera av vanligaste förtecknas nedan så att hjälpa dig i skapa ditt kapitalbasposter att bättre förbereda dig för oväntade.

Bankcertifikat

Ett vanligt sätt att försöka bygga upp en nödfond är användningen av kortfristiga inlåningsbevis. Individer kan sätta beloppet som de har byggs upp genom andra sätt in sex månad eller ett certifikat året skicka straffen för tidigt utträde som incitament för inte kontanter dem förrän efter förfallodagen.

När intyget har etablerats och intresset har samlats in, kan de enskilda sedan antingen beloppet överförs till ett sparkonto eller de kan sätta tillbaka den i en annan kortare sikt certifikat. Med tiden kommer tilläggsränta hjälpa bygga upp katastroffond hjälpt av någon ytterligare insättningar att individen framställer fonden.

Avrundning Up Checkar

Annan metod att bygga upp ett nödfond innebär avrundning uppåt skriftlig kontroller till nästa högsta hela beloppet lämnar således ett liten beloppet i din kontrollera konto som inte redovisas i checken huvudboken. Ehuru varje kontroll skriftlig kommer endast att nå en liten mängd "dold" kapitalbasen såsom fler kontroller skrivs det beloppet kommer fortsätta växa.

I slutet av varje månad, bör du fråga om det faktiska saldot på ditt checkräkning och överföra skillnaden mellan din faktiska balansen och balansen i ditt huvudbok i ditt sparkonto. Denna metod kan bidra till att medel särskilt bra om den kombineras med andra metoderna.

Att bygga en buffert med löneförhöjningar

När du får en löneförhöjning kan det en fantastisk möjlighet att börja att bortse besparingar för att bygga ett katastroffond. Stället för att använda alla dina löneavgifter check, beräkna det som är från löneförhöjning och insättning detta belopp till dina besparingar för din katastroffond. Eftersom detta är en extra belopp vad du användes beskrivits tidigare bör man inte lika svårt att den åt sidan stället för att använda det direkt.

När du har byggs upp saldot på ditt sparkonto, kan du börja senare sätta ert höja beloppet till din check konto eller fördelas mellan kontroll och räkenskaper besparingar.

Putting Pocket Ändra till Arbete

En metod att bygga en nödsituation besparingar som ofta förbises är fickan förändring som du har kvar vid slutet av dagen. Genom att utse en behållare för insamling din ändring och reservdelar små räkningar kan du bygga sakta upp betydande mängd i mycket samma sätt som ni skulle om du var avrundningen checkar att du skriver.

Du kan sätta in innehållet i din ändring container antingen en gång per månad eller när containern blir full. Liksom alla metoder ovanstående kan arbetet bäst när kombineras med andra metoder.

No comments:

Post a Comment