Ekonomi, regering och Offshore Banking i Belize

Tidigare kallat Brittiska Honduras, är Belize ett centralamerikanskt land gränsar Mexiko i norr, med Västindien på dess östra sida och Guatemala hemvist på dess södra och västra sidor. Belize omfattar 8.867 kvadrat miles (22.960 km ²) av territoriet, med Belmopan som sitt kapital.

Belize samhälle består av många olika kulturer, talar många språk. Belize är det enda centralamerikanskt land ha engelska som dess officiella språk. Många medborgarnas talar också Kriol och spanska.

Med en ekonom
Belizes landsbygd mixar dess arv bygger på forntida Mayan kultur, med djungler, vattenfall, floder, grottor och berg, som fört den till världar uppmärksamhet som ett miljövänliga turistmål. Den har världens enda jaguar bevara, tillsammans med andra attraktioner som marina orter, djurliv helgedomar och reserver skog.

Det har skett en betydande ökning Belizes banktjänster och finansiella tjänster bransch på senare år. Offshore bank och privatiserades bankverksamhet blivit ett mycket lönsam tillgång här.

Lägga liberal handelspolitik program och öka dess tillträde till utanför marknaderna har hjälpa landet att planera ett strategi som öka efterfrågan på dess offshore investeringstjänster.

Belizes telekommunikationsinfrastrukturen är omfattande. Landet har också direkta returflygningar till USA, och internationella budtjänsten förse den med anslutningar till någonstans i världen. Det är lätt att nå, lätt att kommunicera på och lätt att öppna en offshore bankkonto.

Belize domstolssystemet bygger på engelska systemet Common Law kompletterad med lokal lagstiftning. Domstolen kassationsärenden om rättsfrågor är Privy rådet överhuset i England.

Drottning Elizabeth II är chef för staten, företrädd av generalguvernören. Statschefen är statsministern, som utses av generalguvernören, och även fungerar som ledare för majoritetspartiet. Han i tur utnämner vice premiärministern.

Nationalförsamling består av 2 filialer. Det finns senaten med dess åtta medlemmar, fem utses på inrådan av premiärminister två på inrådan av oppositionsledaren och en av varvtalsregulatorn allmänna. Senatens ledamöter utnämns för femåriga termer. De 29 medlemmar representanthuset väljs genom direkt folkval och servera 5 år termer.

För någon verksamhet i bråttom att flytta till Belize som en offshore skatteparadis, borde beakta att att landet har gjort det möjligt att bli införlivas i 1-3 dagar. Detta är ett god indikation hur "affärsvänligt" Belize verkligen är.

No comments:

Post a Comment