Gratis förbjudet skydd - en FAQ

Läs några större tidningar framsidan till baksidan eller rådfråga någon större nyhet webbplats eller blogg och du kommer inte att kunna undgå att höra talas om missnöjet folket har om program övertrassering skydd

Teoretiskt sett är övertrassering skydd en bra idé. Teoretiskt sett så är kommunismen. Problemet är att varken en fungerar i verkliga livet hur det låter på papperet. (Tyvärr, Karl Marx).

När den genomsnittliga personen registrerar sig för ett nytt lönekonto, de automatiskt inskri
Hur som helst, i ansiktet av saker, skyddad låter bra, eller hur? Trots allt, om din bank inte kan skydda din ekonomi, vem kan?

Tja, det är sant: övertrassering skydd program inte skyddar dig från att ditt betalkort avgifter avvisas vid inköpsstället när saldot är alltför låg. Däremot vänder banken sedan runt och omedelbart debiterar dig en avgift på detta skydd. De cyniska bland oss skulle säga att det är lite som att betala mobben som skydd om du har en liten verksamhet i en skuggig del av staden: i båda fallen, du känner dig skyldig att betala, men priset är högt och det känns inte som du ska behöva göra det i början.

Här är problemen med övertrassering skydd och vad du ska göra om det:

1. Helt fritt övertrassering skydd är en myt:

Det finns otaliga banker som erbjuder gratis övertrassering skydd. Problemet är att i slutet av veckan, månad eller år (beroende på kundens köpbeteende), de flesta inser att de har betalat hundratals dollar i kontokredit avgifter. På $ 25 - $ 35 pop, dessa avgifter faktiskt annons upp.

2. Det är tufft att slåss din bank om de avgifter (och vinna):

Kampen mot en bank över till synes orättvisa övertrassering kostnader är något som många har försökt, men få har lyckats med. Kom ihåg att detta är "big business för bankerna (till ett belopp på ca $ 25 miljarder euro per år enbart i USA). Inte något som bankerna vill ge upp lätt.

3. Alla de stora bankerna gör det:

Om du handlar för ett nytt checkkonto som inte kommer med en övertrassering programmet bland någon av de nationella bankerna, du kommer att få en tuff tid att lyckas. Alla stora banker och ett stor del av medelstora och de mindre länderna presentera sina övertrassering skydd som en mer eller mindre obligatoriska erbjuda, med få undantag. Först nyligen är några erbjuder nu välja bort (och i vissa fall, "opt-in) val.

Lyckligtvis finns det banker som erbjuder övertrassering skydd, som inte kräver att du betalar dem någon övertrassering arvoden - även om du övertrassera kontot. Viktigt: Du måste se bortom de stora bankerna att hitta dessa. Några av dessa banker kräver att du betalar en låg, månadsavgift för sin "no fee" övertrassering skydd tjänst. Utan när du faktor i de besparingar i att inte behöva betala tung övertrassering arvoden månad en månad ut, är detta ett mycket billigare alternativ för de allra flesta bankkunder.

No comments:

Post a Comment