Barn bankkonton och planering din familjs framtid

Alla vill ge sina barn bästa möjliga start i livet, och göra deras framtid så säker som möjligt. Två sätt att hjälpa dem, pengar-vis, är och uppmuntra dem att spara sina egna bankkonto, och genom att göra investeringar för deras räkning.

Barnens konton

De flesta high street banker erbjuder barns konton, vanligen ett enkelt bankkonto med en måttlig ränta. Dessa kommer ofta med incitament som fri sparbössor som är avsedda att hjälpa barn att utveckla en känsla av ansvar och klokhet om pengar< från tidig ålder. Du kanske vill ge ditt barn en finansiell utbildning genom att öppna dem deras "egna" konto - även om det finns något som hindrar dig med hjälp av en normal vuxen konto med bättre ränta.

National Savings

Barnens Bonus obligationer är ett skattefritt sparkonto specifikt riktad till barn. Du kan investera mellan £ 25 och £ 3000 per år under fem år och få garanterad ränta, plus en bonus. Många väljer att ge Premieobligationer som gåvor för barns födelsedagar. Om de vinner kunde den ge dem bästa present någonsin!

Child Trust Obligationer

Regeringen infört en särskilt system att ge barn en sparkonto från början. Alla barn födda efter den 1 september 2002 har rätt att en kupong värd £ 250 till att investeras i en sparkonto. Besök http://www.childtrustfund.gov.uk för mer information.

Det kan vara bra att investera i dina barns utbildning så tidigt som möjligt - oavsett om det betyder privat skolavgifter eller stöder dem när de åker till högre utbildning. Långsiktiga investeringar, såsom obligationer med en tio år sikt är ett bra val för detta ändamål.

Barn beskattas på samma sätt som vuxna och har sin personliga skatteavdragen. Om man ger pengar eller tillgångar till din egen barn och det ger en inkomst på 100 pund, eller över, räknas den inkomst som er och beskattas på din topp hastighet. Du kan undvika denna regel genom att välja placeringar med skattefri avkastning eller kapitalvinst, snarare än inkomster.

Om andra än föräldrar ge gåvor då inkomsten räknas som barnets egna, och i detta fall är det en bra idé att be mor-och farföräldrar eller släktingar att skicka ett brev eller kort med några pengar gåvor. På det sättet har du bevis för vilka pengarna kom från det fall skattemyndigheten kräver det. För en detaljerad förklaring av barns skattefrågor, leta upp Inland Revenue webbplats http://www.hmrc.gov.uk

No comments:

Post a Comment