Vilka är Inkassoföretags?

En inkassobyrå är ett slags verksamhet som bedriver skuldåterbetalning skulder som företag eller enskilda. Flera inkassoföretagen fungerar som borgenär ombud och samla in skulder för en procentsats eller avgift i den tillbörliga totala beloppet. De flesta av inkassoföretagen kallas skuld köpare som de köper skulder för en del av värde från långivare och låt gäldenären för resterande belopp. Fordringsägare skicka skulder till ett organ för att ta bort från sin fordran konto registreras, skillnade
I flera länder är dessa inkassoföretagen regleras av lagar som undviker vissa offensiva metoder. Närhelst de underlåter att fastnar lagarna, har regeringen rätt att vidta regleringsåtgärder åtgärder på dem.

Ordet inkassobyrå vanligen gäller för tredje parts agenturer eftersom de inte är rätt personer för det ursprungliga kontraktet. Konton tilldelas direkt till dessa organ av borgenärerna regelbundet arvode, som normalt kostar ingenting att säljaren eller kreditgivaren, utom kommunikationskostnader. Dessutom är denna kostnad baseras på den servicenivå avtal mellan inkassobyrå och borgenär. Kollektionen organet kommer att ta viss mängd från insamlade skulderna och detta belopp kallas en "Pot Fee" ibland eller även kallad en potentiell avgift för inkasso. Kollektionen byrån kommer att få nytta endast om de samlar in pengar från gäldenärer. Baserat på skulden typ, avgiften ligger mellan 10 procent till 50 procent.

Konsumenten tredje parts agenturer i USA är föremål för Fair Inkasso Practices Act av 1977 och regleras genom Federal Trade Commission (FTC). Denna rättsakt omfattar kommunikation timings och begränsar överföring av skulden till en tredje part. Denna rättsakt förbjuder vilseledande och bedräglig representationer och dessutom från att göra insatser hot inte byrån avser att vidta.

Klicka på länken för att veta i detalj vad är inkassoföretagen

No comments:

Post a Comment