Kollapsen av Dollar, The Rise av euron

Den amerikanska ekonomin har tagit en verklig slog hittills detta århundrade. Den tidiga 21st Century jag säker kommer att bli ihågkommen som ett tid omvälvning och förändring, särskilt för USA. Före Dollar, var det brittiska pundet. Gärningsmannen var en gång världens reservvaluta stöds naturligtvis genom guld, men viktigare av britterna imperiet. Vem skulle ha trott efter efterlevande två världskrigen pundet skulle tillskansa som världens reservvaluta av valutan i det tidigare brittiska koloni
Förenta staterna garanterade att varje Dollar kunde handlas för sin nuvarande värde i guld. Detta är viktigt som Amerikas finansiella problem närvarande kan spåras tillbaka till 1971 när Richard Nixon avskaffat Dollar / Gold standarden vrida Dollar till en fiat valuta stöds av, väl, Federal Reserve. Nu är detta inte längre fallet (understöds av guld), kan Federal Reserve trycka in så mycket pengar som de vill, eftersom de inte längre begränsas av mängden guld som finns och därför utbytbara mot US-dollar. Problemet med det är att skriva ut mer och mer dollar och sätta dem i omlopp nedvärderar valutan och kommer så småningom att leda till hyper-inflationen. Detta kan nu ses i utförandet av dollarn gentemot andra världsvalutor men framför allt i dess prestanda mot guld. Don't luras av sina senaste hausse prestanda kommer Dollar göra inte den ur detta årtionde levande.

Alternativ till Dollar

Naturligtvis, som världen har ungefär 6-70% av sin reservvaluta i dollar kommer de inte att luta sig tillbaka eftersom värdet av sina reserver avklingat. Kina har nyligen betalat en hel del intresse i guld och silver och det finns rykten de kan leka med tanken att sätta deras Yuan tillbaka på en guld / silver standard för att stärka förtroendet för sin valuta och få stöd för Yuan vara det nya reservvaluta. Min uppfattning är att den nya reservvaluta kommer att bli, euron.

Några av oljeproducerande länderna redan diskuterat byta till euron. Euron är i en annan klass varje annan av världarna valutor eftersom dess tillbaka av 16 nationer, alla söt mycket oberoende från varandra. Detta gör euron unikt som en valuta och ger stabilitet, trots senaste numren med Grekland vilket jag tror härrör från en tid före euron och var också ner till en massa regering inkompetens och offentliga okunnighet. Euron kommer rally tillbaka och nå paritet med Pound, och sedan kommer att införas i Storbritannien. Då euron kommer därefter fatta plats som världens nummer en reservvaluta.

No comments:

Post a Comment