Pengar förvaltning för par

Främst bland orsakerna som ledde till äktenskaplig oenighet är finansiella frågor. De flesta par inte kan eller har väldigt svårt att ta upp ämnet öppet och ärligt. Även om skäl kan vara olika för varje par, som är oorganiserad och inte kan kommunicera är vanligt.

För att undvika allvarliga konsekvenser det nödvändigt att för par att genomföra konst för budgetering och pengar förvaltning. Par bör undvika konflikten inköp som görs av varandra och lära sig att respektera varandras yttranden.

<
Den initiala steget är att sitta ner och diskutera intäkter och kostnader. Om det finns en brist på kommunikation, vilket är fallet det mesta, kunde denna diskussion sluta i en uppvärmd argument. Det är viktigt att besluta om ett strategi innan sidan förebygga en ful situation. Till exempel, stiga upp och dricka ett glas vatten och ta några djupa andetag och ta en kort promenad och sedan återuppta dialogen eller bjuda in en kompis att vara en del av diskussionen.

Gör en lista över alla fakturor som väntar och de belopp, vilket visar de datum då de måste betalas. Jämför detta med den gemensamma intäkter och vid bristfällig medel, försöka hitta sätt att minska utgifterna eller öka intäkterna.

Dokument alla fakta och siffror, så att de är lätt tillgängliga för din partner. Gör en separat fil för dokument och papper som rör försäkringsersättningar, kreditkort uttalanden, bil delbetalningar, månatliga inteckning, räkningar och utgifter. Avlägsna dem från filen först när de betalas. Besluta om en gemensam plats är tillgänglig för båda, att hålla checkhäften, kvitton och all relevant ekonomisk information. Om det har uttag från det gemensamma kontot, bör varje part låta andra få veta skälet.

Diskussionerna bör bokas regelbundet. Finansiell planering bör vara en viktig del av diskussionerna. Finansiella frågor blir stressande om de inte hanteras med försiktighet. Gör en plan för att se till att ni båda turas om att underhålla checkhäften, fil skatter och investeringar spår. Detta gör att varje partner att vara medveten om de ekonomiska aspekterna. Diskutera och skapa ett budget som passar er båda.

Prova att visualisera finanserna under de kommande fem eller tio år. Stora summor pengar krävs för att köpa ett hus eller en bil. De olika sätt som du kunde spara för dessa inköp bör diskuteras öppet.

När du anger mål, utarbeta en strategi för att uppnå dem. Planerna skulle huvudsakligen bestå av att eliminera skulden och inrätta en sparplan. Ett utmärkt sätt är att spara en viss procent av månadsinkomsten i en uppskjuten skatt konto. Du kan också spara och investera i värdepapper och obligationer.

Finansiella oegentligheter är i allmänhet en nyckelfaktor för att förstöra ett lyckligt äktenskap. För att hålla finanserna på rätt spår kommunikationen är lämplig viktigt. Regelbundna diskussioner och ömsesidigt beslut om familjens budget och besparingar är säker sätt att bibehålla harmoni bland par.

No comments:

Post a Comment