Finansiell information och ekonomisk Translations

Matematikens språk, statistik och fysik är som man skulle förvänta, universella. På liknande sätt, skulle du förmodligen förväntar språket i redovisning och finansiering vara universella, men detta är inte nödvändigtvis så, även om grundläggande ekonomiska principer är desamma över hela världen, det finns variationer i hur dessa ska beräknas, hur de kan presenteras samt hur de tolkas.

För en finansiell översättare detta kan, som ni kan förstå, bevisa något utmanande, men någon översättning so
Vad varje budgetår översättare kommer alltid att finnas i åtanke under hans översättningar är följande vägledande punkter, i syfte att hålla finansiell information och som slutanvändaren sannolikt är, låt oss överväga detsamma.

Hela syftet med finansiell information är att det detaljer där pengar har kommit ifrån och vart pengarna har använts, på grund av att denna information är användbar är att:

o Noggrann finansiella uppgifter hjälpa företag att köras effektivt. Mot en bakgrund av specifika tidsramar bör företag se till insamling av pengar som man är skyldig och betala in pengar som man är skyldig till andra. Dessutom genom att formellt registrera företagens tillgångar, bidrar detta till att bekräfta ett företag värt och att behålla tillgångarna sig säker.

o Finansiell information fungerar som ett mått på resultatet. Eftersom moderna företag ofta har flera ägare, ägarna aldrig brukar engagera sig i driften av verksamheten, detta gör du genom att utses till verkställande. En företagets räkenskaper kan därför kvantifiera sina resultat jämfört med redovisningen för tidigare år.

o Finansiella poster ger information om ett företags används och verksamhet för många grupper av människor som kan kräva dessa uppgifter.

Det finns olika grupper av användare till vilken ett företags finansiella information kan komma till användning; låt oss nu undersöka några av dessa:

o Som du kanske förstår, är den första av dessa grupper förvaltningen av det berörda bolaget, information om företagets nuvarande och eventuella framtida position kommer att bidra till att göra strategiska planeringsbeslut.

o Aktieägarna skulle säkert vilja vara medvetna om sina företags resultat, deras nivå av utdelning kommer att vila på denna information.

o Handel kontakter skulle behöva ett företags finansiella information för att bedöma deras kreditvärdighet.

o banker eller andra finansiärer / lån skulle absolut behöver uppgifterna.

o Skattemyndighetens behöver denna information för att bedöma ett företags skatteskulder.

Genom att alltid hålla syftet och användningsområden finansiell information stadigt i åtanke ett översättare kommer alltid garanteras övervältra inte endast faktauppgifter innehöll inom ett källtexten utan också anda och avsikt inneboende i dess produktion så anländer till en sann överlämnanden av arbetet.

No comments:

Post a Comment