Du ska säkra! Men vad är den?

Vet du hur mycket pengar jag lägger ut på försäkringen? Klart du gör att du också gör det. Auto, sjukförsäkringar, funktionshinder, livförsäkring, sällskapsdjur försäkring, och husägare försäkring bara för att nämna några. Försäkring kan skydda oss från att utplånas ekonomiskt. Vi betalar en massa pengar för försäkringar utan vår försäkring inte exakt korrelerar med de pengar vi gör. Om du gör 50.000 dollar per år, du betalar inte 50.000 $ för försäkring. Du betalar ett mindre belopp för att sky
Om du förstår detta koncept, förstår du begreppet en säkring. Säkring är något investerarna som en form av försäkring mot skada. Om du diversifiera din portfölj du redan känner till de mest grundläggande form av säkring. Om du lägger alla dina pengar på ett lager och tar en allvarlig konjunkturnedgång, förlorar du det mesta av din $ 5.000. Om du investerar $ 1.000 i Exxon, $ 1.000 i Apple, $ 1.000 i Morgan Stanley, $ 1.000 i 3M, och $ 1.000 i GE, det är osannolikt att alla dina aktier går ner. Istället kommer en del gå upp medan andra går ner så att du inte förlora allt. (Kom bara ihåg att du bara förlora pengar om du säljer. Om du håller på materiel för år eller årtionden, hedging är mindre viktigt.)

Diversifiering är den mest grundläggande exemplet. Mer erfarna investerare säkring genom att göra något som kallas blankning. Kort försäljning är när du investerar i ett bestånd på ett sätt som gör att du pengar när det förlorar värde. Om du vill investera i bankerna, kan du köpa 100 aktier av JP Morgan Chase och köpa 75 kort aktier i Goldman Sachs. (Tekniskt skulle vi sälja kort 75 aktier, men låt oss inte oroa dig rätt formulering just nu.)

Vi har nu säkrat. Om båda bankerna gå ner, gör vi pengar på Goldman Sachs och förlorar pengar på JP Morgan. Om båda går upp, gör vi pengar på JP Morgan Chase och förlora den på Goldman Sachs. Naturligtvis de kan gå i motsatt riktning. Nu när du är en expert på säkring, kan du lista ut matte med det.

Blankning är inte början investerare. Det är en avancerad strategin inte för studenten. Det finns en något säkrare sätt att gardera sig även om det fortfarande är rekommenderat att du inte får delta i denna strategi tills du har viss erfarenhet av marknaden. Det finns ETF kallas hävstångseffekt ETFs som kallas korta börshandlade fonder som följer vissa sektorer av marknaden som gör dig pengar när marknaden går ner. Om du är intresserad av att läsa mer om dessa, ta en titt på ProShares medel. Återigen, var vänlig herre elitmaterial investera innan man investerar i något liknande. Den är särskilt farligt eftersom "lånat" innebär att de rör sig i dubbelt så mycket av marknaden. I de mest grundläggande villkor (och inte matematiskt korrekt) om marknaden går ner 50 punkter, du gör $ 100. Om det går upp 50 poäng förlorar du $ 100. Du kan se hur potentialen för att förlora är ganska stor.

Även om vissa av de bli rik snabbt program där ute kommer att säga att säkring inte kommer att göra dig mycket pengar måste du häck. Om det bästa för investerare att göra det till en prioritet ska säkras, måste du vara också. Som en början investerare, är ditt bästa sättet att säkra att diversifiera. Om du vill bli rik snabbt, spela på lotto. Inte engagera sig i aktiemarknaden.

I en kommande artikel kommer vi att diskutera hedgefonder och hur de fungerar. Du redan vet grunderna i hur de arbetar för att du förstår säkring. Nu, ta en titt på din portfölj och se till att du är säkrade.

No comments:

Post a Comment