Krav för att öppna ett internationellt konto

När du vill öppna en Hongkong bankkonto finns vissa krav du måste uppfylla. Dessa krav varierar beroende på typen av konto som du vill öppna och viss bank du föredrar att arbeta med. Du kan antingen ha ett eget konto, ett företag i Hongkong konto eller ha en för ditt offshore företag.

För ett personligt konto, måste du ha en kopia av ditt pass för att identifiera dig själv. En adress bevis krävs också och man kan använda ett kontoutdrag, elräkning eller telefonräkning. Det dokument som du anv<änder måste inkludera ditt namn och fysiska adress. Försäkra dig om du har både originalen och kopior av dessa dokument när du öppnar konto. Det finns några banker som kräver att du tillhandahåller en referens brev från en annan bank. Du kan få brevet gratis men det finns vissa finansiella institutioner som tar ut en avgift.

Om du vill ha ett konto för ett Hongkong företag, måste du ge pass kopior av alla styrelseledamöter. Detaljer om företaget krävs också inklusive protokollen från de möten med regissörer. Företaget behöver inte lämna adress styrka, referens brev och uppgifter om din verksamhet om de inte behövs.

För ett konto för ett offshore-konto, måste du ange pass exemplar av alla aktieägare och direktörer. Företagsinformation från sekreteraren krävs också. Bevis på adress, referens brev affärshandlingar, intyg om god status och intyg om det dominerande företaget har behov av vissa banker beroende på Hongkong bank politik. Att få det intyg om god stående och intyg om det dominerande företaget, måste du betala ett mindre avgift. En del av dokumenten kan undantas från kraven om företaget har en bra historia.

1 comment:

  1. Försäkra dig om du har både originalen och kopior av dessa dokument när du öppnar konto.Bli skuldfri

    ReplyDelete