Småföretag Finans

Varje organisation, oavsett dess storlek och uppdrag kan ses som en ekonomisk enhet. Förvaltning av en organisation, särskilt ett firma, konfronteras med frågor och beslut som har stor budgetkonsekvenser. Frågor måste besvaras som:

o Vilken typ av maskiner och anläggningar bör företaget köpa?

o Hur ska företaget öka finanser?

o Hur ska företaget investera i lager?

° Vad ska företagets kreditpolicy vara?

o Hur bör företaget bedöma och övervaka företagets ekonomiska resultat?

Aff<ärsekonomi huvudsak berörs med förvärv och användning av medel genom ett firma. Dess tillämpningsområde kan definieras i termer av följande frågor: Hur stora bör företaget vara och hur snabbt bör det växa? Vad bör sammansättningen av företagets tillgångar? Hur bör blandning av företagets finansiering? Hur bör företaget analysera, planera och kontroll dess finans?

I allmänhet vilar företagsekonomi på premissen att målet för företaget bör vara att maximera värdet på företaget till dess eget kapital aktieägare. Vad är motiveringen till detta mål? Det verkar ge en rationell guide för företag beslutsfattande och främja en effektiv resursfördelning i det ekonomiska systemet. Besparingar fördelas i första hand på grundval av förväntad avkastning och risk och marknadsvärdet av ett företags eget kapital ligger ett risk och avkastning avvägning av investerare på marknaden.

Därför när ett företag maximerar marknadsvärde egna kapitalet lager, ser den till att dess beslut är förenliga med risk och avkastning preferenser investerare. Detta tyder på att det fördelar resurser optimalt sätt. Om ett företag inte sträva efter målet att aktieägaren rikedom maximera innebär det att dess åtgärder resulterar i optimal fördelning av resurserna. Detta i sin tur leder till otillräcklig kapitalbildning och lägre ekonomisk tillväxt.

No comments:

Post a Comment