SEC Verkställighet Utnämningar - Cats Watch Kanarieöarna

Den senaste större SEK utnämningen är oroväckande. Generellt sett har Obamas utnämningar inom finans besvikna. Geithner var tippad som enda valet för statskassan - orsakar många förmoda att kongressen tittade åt ett annat håll när det gäller hans uppenbara skatten Dodge. Hade faktiskt hals att göra ett 1 till 80 med tanke på att skattemyndigheten skulle rapportera till honom. Dessutom när han berättade att Lehmans inte hade hållits utanför konkursförfarandet på grund av rättsliga hinder, en revi
Och så var ursprungligen uppfriskande att se Mary Schapiro utsetts att leda till Securities and Exchange Commission (SEC). Till skillnad från sina två Bush-eran föregångare, Donaldson och Cox hade hon varken band till Wall Street, eller en historia som ett "företagsvänligt" lagstiftare. Faktiskt har hon tillbringat större delen sin karriär vid SEC, en teknokrat utan direkt anknytning till Wall Street eller dess inflytelserika lobbyister. Å andra sidan, i en 1993, då en högre SEC tjänsteman, lämnade Hon ett oroande tal i Davos i Schweiz förespråka ett flexibelt regelverk. Denna Hon hävdade skulle möjliggöra innovation. Schapiro ifrågasatte också om sammanställda regelverk för värdepappersföretag var värt att överväga. Var naturligtvis allt detta i linje med händerna-off SEC protokoll av perioden. Eftersom hennes utnämning till huvud SEC har Schapiro skakat upp den. Hon ogillade snabbt Chief kontrollant, Linda Thomsen, som var korrekt kritik av David Kotz, SEK oberoende generalinspektör under sin ämbetstid för slappa verkställighet. Faktum Kotz rekommenderade sanktioner mot Thomsen, även under Bush år hans förnuftiga och consciencious protester gentemot slappa tillsyn rutinmässigt ignorerades. Hon återinföras också tillsynsbefogenheter till verkställighet manskapet som hade tagits från dem under Cox mandatperiod. Det föränderliga innehållet i henne uttalanden och beslut enligt två förvaltningar kräver en fråga om hon ändrar riktning som en vindflöjel anpassa sig till rådande Vita huset vind. Ändå, oavsett hennes motivation var hon arbetar hårt för att bygga upp en trasig regulator.

Men ett par av verkställighet uppdrag att leda en att ifrågasätta om sann förändring kommer att komma eller om det vi ser är föga mer än en fasad. I vissa avseenden är Thomsens replacment som chef för verkställighet, Robert Khuzami, credentialed. Med elva år använt som en åklagare i Manhattan amerikanska advokatsamfundet tjänstemän brott division han verkar ett bra val - det vill säga om en bortser från ungefär sex år han tillbringat på Wall Street, med början 2002 som Deutsche Banks New York chefsjurist. Hve vi lärde oss någonting? Gör det, åtminstone, ha utseende konflikten inte garantera oro?

Denna potentiella konflikt i en verkställighet division nu helt diskrediterad - det sista spiken i sin framtoning kista, Kotz rapport på Maddoff affären - har förvärrats genom val av Adam Storch, en Goldman Sachs vice ordförande för det nybildade facket av verkställighetsåtgärder Chief Operating Officer i mitten av oktober. Han är en certifierad bedrägeri examinator, men detta ger tillräcklig tröst att inte heller han kommer att bli strid på sitt nya jobb.

En karriär på Wall Street är inte liktydigt med korruption och konflikt vid anställningen till en regering tillsyn ställning. Det är populärt dårskap att förutsätta att alla på Wall Street är skadad. Till den punkten, även om det frodas alligations att förre finansminister Paulson, tidigare Goldman Sachs vd, var konfliktfyllda, det finns verkligen ingen hård som helst bevis för att hans handlingar, som bristfälliga eftersom de återspeglade den påstådda konflikten. Ändå nedmonteringen av förordningen under både Clinton och Bushs ordförandeskap, tillsammans med uppkomsten av konflikten bland högre offentliga sektorns finanser och regelverk tjänstemän har oroat många amerikaner. Vore det inte klokt att utse SEK verkställighet chefer som är både squeeky rena och inte hindras av eventuella förekomsten av konflikt? Det behöver inte alltid följa att där det finns rök finns det eld. Ändå konfronteras vi med en Wall Street finanskris som ett resultat av både felaktig dom och mycket dåligt beteende, verkar det i grunden oklokt att montera en SEC regim som inte tvekan oklanderlig. Har vi inte lärt oss att det är farligt att utse föreskrivande hövdingar som ledde många att växa vakt att katten tittar på Kanarieöarna. Vid en tidpunkt då verklig reform är så avgörande, möten som de i kontrollen till SEC i bästa fall skapar onödigt buller.

No comments:

Post a Comment