Hur spara pengar på din personliga ekonomi

Det finns ett antal små, relativt enkla åtgärder du kan göra för att spara i din månatliga utgifterna och ta kontroll över din personliga ekonomi. Du kommer säkert har hört talas om åtminstone vissa av dessa tips innan men om du sätta dem alla i praktiken kommer att göra skillnad på ditt bankkonto!

Först och främst börja med att titta in i vad du har spenderat din surt förvärvade pengar på förra månaden. Gå igenom dina kontoutdrag och identifiera alla de olika områden som kostar dig pengar. N
Mortgage Betalningar - De flesta av oss tillbringar ungefär en tredjedel av vår inkomst på hyra eller amorteringar betalningar. Om du är hyresgästen då är jag rädd det enda verkliga alternativet är att flytta till ett billigare ställe. Om du är lycklig nog att ha ditt eget hem bör du titta i din inteckning. Dessa dagar refinansiering en inteckning är ganska rakt framåt och om du inte har tittat på det nyligen och räntorna har gått du kan hitta en deal med lägre månatliga betalningar och kanske betala din inteckning bort snabbare.

Hushållens Utilities - De viktigaste punkterna här för de flesta människor är el och gas, kan du göra besparingar på två olika sätt. Tänk på dina vanor energiförbrukning. Har du stänger av belysningen när du lämnar ett rum och dra elektrisk utrustning på kvällen? Endast värme den mängd vatten som du behöver när kokar vattenkokaren och kanske vända värme ner en grad eller två. Gå igenom dina dagliga rutiner och att du bör kunna hitta andra sätt att spara som är specifika för er.

Den andra faktorn du kan ändra här är din leverantör. Titta på hur mycket alla leverantörer i ditt område avgift för företag. Kan du spara om du betalar med autogiro eller online? Är det billigare att kombinera el och gas näbb?

Kreditkort - Om du närvarande har balans på ett kreditkort som ränteavgifter varje månaden bör du undersöka byta till en kort med en räntefritt period. På detta sätt du betala av principen varje månad snarare än bara betalar räntan av. Om du har mer än ett kontokort och ett av dem skall amorteras i sin helhet sedan ger dem ett samtal. De skulle kunna erbjuda dig en bättre ränta än det kort som du betalar för närvarande ut på.

Försäkringar - Den här är ganska uppenbart, men kan göra en stor skillnad. Ta reda på hur mycket du betalar för din bil, hem och hemförsäkring och shoppa runt. Även om du hade bästa tillgängliga fjol du kunde fortfarande göra ett besparing här.

Livsmedel - Jag gillar en bra mat så långt som nästa kille, men man kan göra en besparing även här. Med hög konkurrens bland de stormarknaderna kan du hitta några riktigt billiga märkeslösa produkter som ofta är ganska goda.

Det finns många andra sätt kan du spara på din personliga ekonomi. Gör dina telefonsamtal bort topp. Promenera till affären och spara på bensin. Bara gå igenom allt du spenderar pengar på varje månad och identifiera var du skulle kunna göra en besparing. Efter ett par månaders göra detta du blir överraskad av hur mycket du kan spara och du bör kunna få tillbaka i kontroll över din bank balans.

No comments:

Post a Comment