Varför Warren Buffett satsar på banker nu

Bankaktier kan vara köpa för livet just nu. Räddningsaktionen går framåt, har marknaderna stabiliserats och Warren Buffett har utbjuds en $ 5000000000 satsa på Goldman Sachs (NYSE: GS) denna vecka.

Är det dags att följa Buffetts bly och gå "All in" på bankerna nu?

Svaret är ett enkelt nej.

Buffetts fick en mycket söt mycket av Goldman som har minskat sin risk, gav honom en hög inkomst, och undanröjde inte en enda procent av den potentiella vinsten från affären. Och det finns ett lite kä
Det finns många anledningar att gilla banker just nu. Dela värdena har pummeled det senaste året. Om bailout går igenom, de är på att lasta av sina misstag på andra. De som är kvar fortfarande generera höga kostnader, marginaler och vinster för de tjänster de tillhandahåller. Och de som lyckas överlever kommer att vara några av de största vinnarna när den amerikanska ekonomin återhämtar sig.

Banker är ett extremt värde spela som otvivelaktigt fångade Buffett öga. Även han behövde lite lockande odds att göra en insats här stor.

Som enskilda investerare, kan vi inte bara följa hans leda här och köpa Goldman Sachs. Buffetts försågs med några speciella fördelar som vanligtvis inte finns till resten av oss. Men som vi ser i ett ögonblick, då vi kan få dessa fördelar alltför.

Du förstår, Warren Buffett inte gjorde en enkel $ 5000000000 investering i stamaktier i Goldman Sachs. Vem som helst kan göra det med ett par musklick eller ett snabbt telefonsamtal till hans eller hennes mäklare. Han fick en mycket mer för sina 5 miljarder dollar.

Berkshire Hathaway fått särskild Perpetual Preferred Shares i Goldman Sachs. Dessa är inte de aktier du kan köpa på NYSE. De föredragna aktierna Goldman utfärdas till Berkshire har alla typer av särskilda attribut vanligtvis reserverad för högre förmögna privatpersoner.

Goldmans perpetual preferred aktier ger en 10% årlig avkastning. Det åtta gånger högre än den magra (om hållbar) 1,1% avkastning erbjuds av Goldmans stamaktier.

Dessutom utfärdade Goldman teckningsoptioner som en del av affären. Warranter liknar optioner. De ger dig rätt att köpa aktier till en förinställd priset, men inte skyldigheten. I det här fallet gick Berkshire undan med mer än 43.400.000 teckningsoptioner att köpa Goldman-aktier för $ 115 (för närvarande handel på $ 132).

Nu finns det oftast en nackdel med preferensaktier. De har högre avkastning, men upp är ofta begränsat. De ökar inte i värde med stamaktier och att de inte brukar gå ned med det heller.

Preferensaktier är bra investeringar, om du letar efter hög inkomst. Men de erbjuder inte tillväxt upp gemensamma lager. Visst ett 10% avkastning är attraktiv, men det är inte tillräckligt för att kompensera de risker som i förevarande fall. När allt kommer om Goldman går magen in preferensaktier vara värdelösa.

Denna struktur av investeringar är ett mycket bra från Buffetts perspektiv. Det låter Buffett att samla in 10% per år på sin investering. Eftersom aktierna är att föredra, det finns liten chans att de faller under förutsättning att utdelningen betalas.

Viktigast av allt kommer Buffet gör en dödande om Goldmans aktier stiga. Om de drabbade $ 230 (som fortfarande 8% under 52-veckors hög), kommer Berkshire vände ha en $ 5000000000 vinst på sin investering hela tiden samla in $ 500.000.000 per år i utdelning. Det skönheten i en investering struktureras på det här.

Uppriktigt sagt, det finns inte många bättre villkor än en som erbjuder hög inkomst, minskade negativa, och massor av uppåtriktade. Som ni kan föreställa er dessa typer av transaktioner är öste oftast upp av stora institutionella investerare. Men du behöver inte vara Warren Buffett eller en kapitalförvaltare som kan kasta hundratals miljoner dollar på ett företag att få tag på dessa typer av möjligheterna som bara konvertibler kan erbjuda.

Alltför ofta ser jag enskilda investerares helt enkelt för över konvertibla värdepapper. Visst de kan lite mer komplicerat än bara köpa och sälja lagren, men de besöker några av de bästa investeringarna du kan göra. Faktum är att deras unika egenskaper gör dem ännu bättre under marknad nedgångar.

En av min favorit exempel är Crown Castle International Convertible Preferred (OTCBB: CCIKO).

Dessa är att föredra aktierna i Crown Castle International (NYSE: CCI) som kan omvandlas till stamaktier.

Crown är ett av världens ledande torn mobiltelefon ägare i världen. Bolaget äger fler än 22.000 torn i USA och 1.400 torn i Australien. Det leasing och hyra dessa torn på djupt hål kunder som AT & T, Sprint och Verizon. Faktum är att 66% av Crown Castle cell torn som hyrdes ut till AT & T och har torn i 91 av de 100 största amerikanska marknaderna. På ett sätt Crown får en liten bit de miljarder dollar spenderas på mobiltelefon användning varje år. Och företaget är en veritabel uttagsautomaten.

Kassaflödet från rörelsen har stadigt klättrande över senaste åren eftersom företaget köpte alltmer torn och spärrhandtag upp hyran. Tornet Verksamheten har varit ett mycket bra ett.

Men det är dyrt. Crown måste betala till bygga alla dessa torn. Samtliga dessa stora initiala kostnader, suga upp en massa kontanter. Som en följd av detta och ett par övertaganden över åren har Crown tvingats vända till externa investerare av tillskottskapital. När kronans fall ytterligare kapital kan rättfärdigas och expansion, inte för livsuppehållande. Och Crown tvungna att ge de stora pengarna investerare som skulle kunna chip i ett par miljoner dollar vad de ville.

Crown Castle lockade kapital genom att emittera dessa konvertibla preferensaktier. Dessa aktier, som i dag handeln för runt omkring $ 48 a bit, betala ut $ 3.14 utdelning per år (bra för ett avkastning på 6,5%) och kan konverteras till vanliga aktier av Crown Castle på $ 36,87.

Crown Castle stamaktier för närvarande handeln runt $ 32, det konverteringen alternativ är inte värt mycket, men om de ta ett varv preferensaktierna kommer att köra upp till höger längs med dem. Om inte, får du fortfarande en 6,5% avkastning medan du väntar.

Det finns naturligtvis en mängd andra överväganden att göra med kronans slott preferensaktier. Dessa aktier handlas inte så mycket. Och köpa eller sälja ett stort positionshopp skulle få konsekvenser på marknaden.

Det finns många obesvarade frågor. Vilket är det upp till stamaktier? Kommer det tillräckligt kassaflödet att täcka utdelning fem år? Vad blir inverkan en konjunkturnedgång om uthyrnings och intäkter hyra? Och precis att börja innan vi verkligen startade grävande i.

Däremot kan vi ta en värdefull läxa bort från allt detta. Konvertibla värdepapper (preferensaktier, obligationer, förlagsbevis, etc.) kan några av de bästa investeringar du kan göra. I rätt fall erbjuder de höginkomsttagare, mindre nedåtrisk och alla uppåtsidan av ett bestånd.

Konvertibla värdepapper sätta oddset framgång i din fördel. Vid första anblicken skulle Warren Buffett verkar ta stora svängningar här. Men han är faktiskt minska risken så mycket som möjligt och inställning sig upp för antingen en vinna ... eller ett storvinst.

Och det är hur framgångsrik investerare i investera.

Bra investering,

Andrew Mickey

Chief Investment strateg, Q1 Publishing

No comments:

Post a Comment