En titt på historien av personliga checkar

Man tror att det kontrollsystem som går tillbaka till de gamla romarna år 300 AD. Vid den tiden köparen av vissa varor skulle gå en bank och be om ett brev som skall skrivas så att säljaren en viss summa pengar för att frigöra de inköpta varorna. Detta system skulle komma att användas för många år över hela världen. Informationen på denna skrivelse var densamma som informationen på en modern personlig check. Det hade ett datum, namn på innehavaren, belopp och undertecknandet av köparen, (den per
Dagens personliga kontroller regleras genom enhetliga handelslagen, och både banken och emittenten hålls en viss standard för utgivning. Vi har alla betalat en faktura eller gjort ett köp med en check på någon gång.

De har gjort en total förändring under de senaste åren. Vi finner nu saker som elektroniska kontrollsystem som gör att säljaren möjlighet att ta emot pengarna omedelbart för inköp görs. Det finns nu också något som kallas en bankkort som tar platsen för kontroll. Debiteringen kortet är en direkt linje till köparens checkkonto och eliminerar behovet av att skriva en check. När fler och fler människor flyttar till användningen av betalkort för att köpa produkter och betala sina räkningar, vissa människor känna personlig kontroll kommer snart att träffa den avslutades. Finns dock fortfarande miljontals människor som föredrar att skriva ett check.

No comments:

Post a Comment