Rescue Fantasy

Låt oss vända bort CNN (Ständigt negativa nyheter), ta ett djupt andetag och ta ställning. Allt detta talar om Bailout har mig att tänka på en själv-sabotage symptom ser jag alltför ofta, särskilt de som lider av Underearning, Debting eller som är av pengar Fog, som skulle vara "Rescue Fantasy".

Vad är Rescue Fantasy?

ucked i baksidan av miljontals sinnen är idén eller fantasy att om saker börjar bortom kontroll, någon kommer något eller någon organisation som finns där för att, tja ... hj<älpa er ut. Resultatet, om du lider av detta illusion (troligtvis omedvetet) är att du undergräver på din förmåga att tjäna din fulla potential och skapa ett fullvärdigt liv av att inte ta medveten ansvar för din ekonomi. Skulle det inte gå vägen du hoppas, på något sätt får du en efterkälken. Allt slags vagt och disigt ...

Dessutom, om du är dimmig om pengar du sannolikt mycket bra på att hitta personer (som oftast har de bästa avsikter), företag (ex.credit kortföretag) och organisationer som möjligt för dig att fortsätta med vissa beteenden kring pengar som i Därför är inte servera dina bästa intressen. Du är i tacksamhetsskuld till alla andra men själv.

Några exempel på skapandet av bättre kan vara:

En man eller hustru

En förälder eller syskon

En relativ

En chef

En vän Kreditkortsföretagen

Andra organisationer eller bolag som får dig att förlänga dina betalningar

Du inte har råd att inte få tydliga och medvetet med dina pengar i slutändan, det är ditt liv som du lever, inte någon annans och inte för någon annan. Desto större anledning varför det är nödvändigt för dig att göra en bedömning av din egen finansiella situation och undersöka resultaten du får.

Fördelarna med sanna egenvård uppväger FAR fördelarna när bundna, monetärt eller känslomässigt till någon, något eller en synes harmlösa Fantasy. The Rescue Fantasy är ett farligt krok att fastna på, eftersom det kommer bara att hålla dig tillbaka genom att låta dig tro att saker och ting på något sätt kommer att reda ut och skapa en falsk känsla av säkerhet.

Livet är inte helt problemfritt men personligen känner jag hellre blunder igenom med tydlighet och syfte, än att låta andra människor och omständigheter köra mig. Så frågan är inte "Kan vem som helst räkna med dig?" utan "Kan du lita på dig?"

PS Jag älskar att titta mina kunder gör stora framsteg i deras förhållande till pengar och titta på dem hantverk sina liv runt sina prioriteringar intressen och talanger. Jag känner verkligen privilegierad att vara en del av deras process. Om du är redo att göra samma sak för dig själv, lära dig mer om Fresh ekonomiska programmet, vår varannan vecka telegroup där vi tittar på dina pengar relation från de emotionella och praktiska aspekter.

No comments:

Post a Comment