Skulle Du Finance denna dator?

Så du surfar i en elektronisk butik eller på internet på datorer. Kanske du varit på marknaden för en eller kanske du bara snubblat längs dem slump. Hursomhelst, du har ögon en datasystem som är för bra för att vara sann. Det har allt du någonsin velat i en dator. Den är full av minne på sin större än livet hårddisk, den har alla dina favorit förinstallerade program, och det har till och med den stora skärmen du alltid önskat. Det är verkligen det grädden på moset när det gäller datorer.

Vad <är problemet? Vilket annat än priset. Något så lyxiga är bunden vara dyr och långt över varje pris du skulle vara villig att betala. I händelse av att något är längre än vad du har råd med, det finns andra möjligheter. Du kan be dina föräldrar eller en kompis för pengar, skulle du kunna sälja en njure för att betala för det, kan du ladda den till ditt kreditkort, eller så kan du finansiering.

När du finansiera en köp är du upplåning huvudsak pengar att betala för det. Det är nästan som ni leasing den tills den är betald och sedan kan du behålla det. Exempelvis Låt säga denna dator är $ 1000 och du bara råd $ 500. Du kan betala $ 500 och finansiera vila, eller så kan finansiera hela köpet. Detta låter dig ta hem dator idag stället för behöva vänta du har sparat tillräckligt pengar vid vilken gång datorn lyckades föråldrad.

Innan du gör sådant stort beslut måste du förstå varför det sådant stort beslut och vilken effekt den kan ha vilket sätt du gå. När du finansiera en köp debiteras du intresse. Detta är där de får dig. När du köper ett hus, kan du få allt från 5 till 8 procent ränta. Detta är inte fallet med konsumenten inköp. Jag känner någon som finansieras ett dator för omkring $ 600 och fick ett 28% ränta. Det är enorm! Om de betalat endast $ 20 ett månad några dollar ovan han minimikraven fick de skulle utbetalande mellan $ 10 och $ 14 a månad i intresse för första året. Om de betala vid lägsta tills den avlönade kommer de ha betalat hundratals dollar i intresse!

Denna ränta är ännu mer än några priser kreditkort. Om du just köpa det nu, kontrollera din skattesats kreditkort och jämföra det den ränta de ger dig och gå med lägsta av den två. Ännu bättre, spara dina pengar satte den till ett räntebärande konto t.ex. en CD och låt den ackumulera ännu snabbare. Du kommer spara mycket pengar.

No comments:

Post a Comment