Banking är ett Safe Bet För 21:e Century Savers

De dagar av squirreling bort pengar under madrassen för länge sedan har förpassats till historieböckerna. I århundraden nu har bankerna agerade under licens från regeringar att ge ett antal finansiella tjänster, både till företag och allmänheten lika.

Även under senare år även om det fortfarande kan ha en mild underström av misstro om banker bland den äldre generationen, kanske beroende på en missriktad föreställning om vad banken kan gör med deras surt förvärvade pengar.

I och med teknike
Lättillgänglighet har förmodligen haft mycket att göra med denna skiftande attityd alltför. Med det globala introduktionen av ATM-maskiner under de senaste decennierna, kan människor få tillgång nu sina pengar 24 timmar om dagen och behöver inte längre köa i sin lunchrast eller vänta över helgen om de fick brist på kontanter.

Dessutom har med tillkomsten av Internet eran bank bli mer öppet än någonsin. Banktjänster på Internet har revolutionerat människors sätt att hantera sina egna och de kan nu se uttalanden, överföra pengar och betala räkningar alla från bekvämligheten av sina egna vardagsrum.

Faktum är att vid en tidpunkt då den globala ekonomin drabbas något av en nedgång, kanske många tycker att det bästa sättet skydda sig är att sprida sin ekonomi runt olika banker, så att de inte förlorar alla sina pengar i Om en av bankerna går i konkurs. Men detta kanske inte nödvändigt.

Regeringen sanktionerade organ som Financial Services Authority (FSA) och budgetförordningen ombudsmannen Service (FOS) finns för att säkerställa en rättvis och opartisk finansiella tjänster tillhandahålls till företag och allmänhet, och att reglera organ som tar emot den monetära insättningar. I huvudsak innebär detta att alla banker har en högre myndighet att svara för och bidrar till att ge extra skydd för sparare och investerare.

Men för dem som fortfarande är bekymrade över kort och lång sikt säkerheten för sina besparingar, det finns inget mer lugnande än ett fullständigt och ovillkorligt insättningsgarantin, vilket innebär att oavsett vad som händer, är sina pengar säkert. Oräkneliga finansiella instituten tillhandahåller nu en insättningsgaranti vilket innebär att säkra sparandet är verklighet nu för de flesta. Och detta kan bara vara goda nyheter för dem som oroar sig över hur den ekonomiska nedgången skulle kunna påverka dem.

No comments:

Post a Comment