Top 5 Orsaker till den stora depressionen

The Great Depression var den värsta ekonomiska depression i historien i USA. Vet emellertid många människor i denna dag och ålder inte vad orsakat den. Faktum frågan är att det fanns många orsaker till den stora depressionen, som var både inhemska och internationella i nationen.

Enligt nationalekonomer och historiker det finns topp 5 orsaker till depressionen, vilket har påverkat inte bara Amerika utan också i världen. The Great Depression var den direkta orsaken till den ökande extremismen i< Tyskland, vilket slutligen ledde till andra världskriget.

Topp 5 orsaker till stora depressionen:

o krasch börsen i 1929 - många tror att börskraschen den 29 oktober, 1929 samma som den stora depressionen. Men var kraschen en av de viktigaste orsakerna till depressionen, och 2 månader efter kraschen, beräknas aktieägare förlorat över $ 40 miljarder dollar. Även om marknaden återfått en del av sina förluster i slutet av 1930 var vinsten inte tillräckliga för att förhindra den ekonomiska nedgången.

o bankkonkurser - År 1930 misslyckades mer än 9.000 banker och stängda butiker. Alla insättningar i bank under den tiden var oförsäkrade och folk slutade att förlora hela sin livs besparingar. De banker som överlevt stängning och inte stannade ge kredit och som en följd Verksamheten startade inte, och folk hade också mindre pengar för att spendera.

o Vikande är köp - Med börskraschen, fanns farhågor överflöd att ytterligare ekonomiska problem runt hörnet så att folk slutat bara spendera pengar och föremål inköp. Detta ledde till minskade produktionen, vilket i tur ledde till uppsägningar. Hela händelsen blev en ond cirkel för som personalen minskades, hade människor har inte tillräckligt med pengar att spendera och bankerna inte beviljar krediter.

° Amerikas ekonomiska politik med Europa - Som företag i Amerika började inte för att skydda amerikanska bolag, startade i USA tar ut en hög skatt på import. Detta resulterade i mindre handeln mellan USA och Europeiska länderna längs med ekonomisk vedergällning taktik.

o Torka i Mississippi Valley i 1930 - Även om inte en direkt orsak till den stora depressionen skapade torkan amok bland jordbruksbefolkningen. Bönderna hade inga pengar att betala sina skatter eller andra former av skulder och tvingades sälja sina gårdar och flytta till staden söker arbete. Många jordbrukare tillsammans med sina familjer levde på kärlek och inte kunde hitta jobb att försörja sig själva och sina familjer.

No comments:

Post a Comment