Innebörden av Fed räntesänkning

De amerikanska matas oväntat sänka Fed Fund räntan och den diskontot med 50bps till 4,75% och 5,25% under FOMC möte den 18 september. Denna orsakade marknaderna globalt att lägga in kraftigt. Både BSE Sensex och Nifty ökade med 4% till nästa dag som en reaktion på sänkningen av Fed priser. BSE Sensex ökade med 654 poäng medan Nifty ökade med 186 poäng. Tabellen visar nedan förflyttning av olika internationella index omedelbart efter Fed räntesänkning.

Absolut förändring

% Förändring

FTS
177

2,81%

Hang Seng

978

3,98%

Nikkei

580

3,67%

Ryssland

77

3,96%

KOSPI

64

3,48%

Dow Jones

336

2,45%

Som framgår av tabellen över gränsvärdet i Fed varierar längs med den diskonteringsränta som hjälpte ändra stämningsläget på aktiemarknaden. Snittet i matas pris vidgat räntedifferensen mellan USA och andra marknader. Med sänkning av Fed takt den totala likviditeten har förbättrats. De flesta av likviditeten flödet har till framväxande ekonomier som de erbjuder högre tillväxt jämfört med utvecklade ekonomier. Fed Rate skära öppnat dammluckorna som främmande pengar hälls i indiska aktiemarknaden. FII: s netto köpare att omfattningen av $ 2.96bn under perioden. Den totala FII investeringarna i Indien för år 2007 till dagen står på $ 12.2bn jämfört med ett totalt inflöde på $ 8 miljarder för helåret 2006.

Den viktigaste innebörden av sänkning av Fed Priserna är att såväl banker och företag skulle kunna låna till låga avgifter för att uppfylla sina kassakraven. Sedan 17 augusti i USA Fed har sänkt diskontot med 100bps. Diskonteringsräntan är den takt som USA Fed tillhandahåller pengar till bankerna. Snittet i diskonteringsräntan skulle hjälpa bankerna som blivit utestängd från öppet marknader för källkod medel från USA Fed. Med aggressiva skära i både skattesatser USA Fed har sänt ett signal att det skulle hjälpa verkligt behov för pengarna som inte skulle hämmas orsakad av stigande. Orsaken till den aggressiva sänkning av matas ränta och en ännu mer aggressiv sänkning av diskonteringsräntan har oron på kreditmarknaderna som sekundär kreditmarknaden hade avstannat på grund av förluster i Collaterized Debt Obligations (CDO) som stöds av USA subprime inteckning. Oro över avmattningen i Förenta staternas BNP-tillväxten på grund av en avmattning på bostadsmarknaden skulle också ha lett till denna sänkning.

No comments:

Post a Comment