Och ni undrar varför amerikanerna är pank?

För en månad sedan skrev jag om amerikaner som, trots att de bedriver ett genomsnittligt hushåll skulden på 8.500 $ fortsätta att spendera, spendera, spendera och rack upp ytterligare skulder. Det uppenbara - åtminstone för mig - vi har inga pengar problem utgifterna, även om det är pengar vi inte har.

När denna tjänst i åtanke, har ni minns nyligen få ett brev från IRS informerar dig om det nya "ekonomisk stimulans plan" och den därav $ 600 (singel) till $ 1,200 (gift arkivering gemensamt) k
Gud förbjude att IRS skicka en skrivelse säger att orsaken landet är uppflugna på kanten av en lågkonjunktur är att du folk inte vet hanterar du dina pengar så vi kommer att skicka dig $ 600 du lägga den mot någon kreditkortsfordringar du har, eller om du inte har någon skuld, deponera den omedelbart i ditt sparkonto.

Nej, utan våra orädd ledare säger till oss att om vi fortsätter använda pengarna det kommer att "stärka vår ekonomi och främja sysselsättningen." Eh, ja. För många amerikanska familjer den kommer att spela ut så här:

"Hur ska vi någonsin kommer att betala av detta $ 25.000 av kreditkort skuld?"

"Hej - en check på $ 1.200 bara magiskt dök upp i brevlådan. Låt oss gå köpa ny TV! Och alla vet att du inte kan få en bra tv för mindre än $ 2.500, så låt oss sätta upp det på kreditkort och gå göra något roligt med $ 1,200. "

Regeringen vet att om de ger folk i längden rep alls, många av dem använder det för att ytterligare hänga sig själva ekonomiskt. Vad en mästerlig plan: hjälp konsumenter som redskap för att "stimulera" ekonomin genom att sadla sig mer skulder - och agera som om du ge dem en stor tjänst på köpet.

Åh, och hur om ironin i det hela: den generösa statliga stödet kommer vid en tidpunkt då federala budgetunderskottet är redan mer än 60% under förra året - $ 263,3 miljarder mars 12, 2008.

Hey - det bara pengar.

No comments:

Post a Comment