Har min bank hälsosamt?

Faktum är att de flesta banker fortfarande mår bra. Till och med Mega bankerna, som är inte något jag är särskilt nöjd med, men ändå tycks vara återhämta fint. Dock finns det fortfarande cirka 300 till 600 som står inför allvarliga problem. Dessa sträcker sig från lilla samhället banker till stora regionala banker. FDIC redan har stängt 38 banker i år, avslutade de sista sju veckan. De förväntar sig att avsluta mer i år än förra året.

Det är mycket av potentiella fel. Vad kan du göra för att
Även om FDIC står inför enorma förluster, behöver du inte oroa dig inte att få din försäkrade medel tillbaka. De bedöms bankerna med en 3-års försäkringspremie för att ge dem lite kudde som de går igenom 2010, började de åsnor förmedlade inlåning, och kommer att göra vad de behöver se till att du omfattas. De kan även få ett lån från statskassan om det behövs.

Det verkar som en gång bank går in i en under aktiveras stat det är svårt att återhämta sig. För att återvinna de behöver för att minimera ytterligare kreditförluster vilket verkar ganska svårt i den här miljön och öka kapitalet från lager innehavare. Men beståndet innehar förmodligen vill inte sätta någon mer medel på huggkubben.

Bostäder kreditförluster ökar och många banker har också börjat se brister i den kommersiella sektorn. För många kommersiella lån var deras bröd och smör. Med lån på omkring 7%, de gjorde en bra avkastning. Utan någon avkastning är bara lika bra som återbetalning. Återbetalning sker inte kommer som de använder för att.

Du bör hålla ett extra öga ut på bankerna i problemområden som California, Florida, Georgia och Nevada samt i stater med hög arbetslöshet.

Det finns ett par områden det gratis verktyg bank betyg. Bankrate.com och Bauer är två av dem. Båda använda ett system med stjärnor och ta många kriterier beaktas för att fastställa hur hög för att betygsätta en bank. Betygsskalan går från NR (ej specificerade) eller UR (oklassificerade) till 5-stjärnor (högsta betyg). Det är ovanligt att se NR betyg, men innan Bank of America ta över, Countrywide hade den tvivelaktiga äran. NR och 1-Star bankerna borde kunna undvikas särskilt för CD-skivor. Det tråkiga är Din bank kanske inte runt hela terminen och du kanske att konfronteras med att investera i en lägre ränta miljö. Självklart, om FOMC börjar ökande priser, du kan sluta med en slutning och investera i högre priser. Jag tycker bara lägre priser sannolikt under nästa år.

2-star betygsatt banker har vissa tydliga brister om det är stora förluster, låga vinster, eller som omfattas av aktiverats. 2-Star bankerna har en chans att återhämta sig och åtminstone kommer att vara runt längre än de andra. Även har vi också sett 3 och 4-stjärniga banker plötsligt 1-stjärna, så att du bara kan aldrig berätta.

3-stjärniga förstklassiga banker anses genomsnittet. De har inte utomordentligt bra statistik, men är inte på gränsen heller. De kommer troligen väder nuvarande finansiella stormar.

4-stjärniga och 5-stjärniga är "grädden på moset." Även som jag nämnt några 4-stjärnorna har vänt sura snabbt, jag har inte sett ett 5-stjärnigt gå ner i lågor. Så om du vill undvika ett bank går omkull med så mycket förtroende du kan, börja med dessa. Om du vill ha lite högre avkastning, se på 3-stjärniga. Om du inte bara inte vården bara söka efter den högsta möjliga avkastning du kan.

Håll i minnet att värderingarna är alltid 3 till 6-månader bakom. Aktuella bedömningar bygger på FDIC uppgifter som lades upp i december 2009. Det är nästan april 2010. I dessa dagar, kan saker hända snabbt. Fortsätt att kontrollera din banker prestanda. Om din institution resultat fortsätter att försämras och påföljden är inte alltför stor, kanske du vill stänga din CD. Naturligtvis skulle du vill jämföra denna förlust av vad som skulle hända om du låter det stanna och det är stängt senare. Jag borde skriva ett tidigt utträde Straffslag miniräknare och skicka det. Skicka mig några energidrycker (Jag gillar Sobe Lean Energi) och jag kan få det gjort. Eller om du känner till en, låt en länk i kommentarerna och jag kommer att länka till den.

No comments:

Post a Comment